1. HABERLER

  2. HABER

  3. Demirtaş Suriye Halkının Katili Rusya’ya Selam Çaktı!
Demirtaş Suriye Halkının Katili Rusya’ya Selam Çaktı!

Demirtaş Suriye Halkının Katili Rusya’ya Selam Çaktı!

Kendisini halkların partisi diye tanımlayan bir oluşumun başındaki şahıs Suriye’de katliam yapan Rusya’yı sorgulamak yerine, katil uçaklardan birinin düşürülmüş olmasını eleştirebiliyor!

24 Aralık 2015 Perşembe 13:53A+A-

HAKSÖZ-HABER

Ağızlarından insan hakları, özgürlükler, kardeşlik vb. kavramları hiç düşürmemelerine rağmen Kürt milliyetçi hareketi mensuplarının insanlıktan zerre miktarı nasip almamış oldukları her gün yaşanan gelişmelerle tekrar tekrar ortaya çıkıyor. Son örnek HDP’nin Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın Moskova ziyaretiyle yaşandı.

Türkiye ile Rusya arasında yaşanan uçak geriliminin örtülü bir savaşa dönüştüğü bir süreçte gerçekleştirdiği ziyarette Moskova’da Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ile görüşen Demirtaş’ın sözleri milliyetçiliğin sefaletini gözler önüne serdi.

Hükümet yetkilileri ve hükümete yakın medya Demirtaş’ın bu ziyaretiyle Türkiye’ye ihanet ettiğini yüksek sesle dile getirmekteler. Böylesine kritik bir dönemde gerçekleştirdiği ziyaretten ötürü en azından Türkiye kamuoyunun geniş bir kesiminde Demirtaş’ın yaptığı işin “arkadan bıçaklamak” olarak algılanmasına zemin teşkil edeceği ve tepkiye yol açacağı kesin. Bu görüntü her fırsatta kendilerinin Kürt partisi olmadıkları ve tüm halkları kucakladıkları iddiasında bulunanlar için ilginç bir çelişki arzetmekte!

Mamafih asıl çarpıcı durum ise Demirtaş’ın tutumunun ve sözlerinin Suriye’de yaşananlara ilişkin hangi pozisyonda durduğunu faş ediyor olmasıdır.

Demirtaş Rus uçağının düşürülmesinin yanlış olduğunu söylemiş. Bu durumda sözlerinden Rusya’nın Suriye’deki varlığını olumladığını, Rus uçaklarının gerçekleştirdikleri katliamları benimsediğini rahatlıkla anlayabiliyoruz.

Bu nasıl bir zalimliktir ki, Bayır-Bucak bölgesinde halkı katleden Rus uçaklarının varlığı değil, bunlardan Türkiye sınırını da geçen birinin düşürülmüş olması beyefendiyi rahatsız etmiş! Siviliyle mücahidiyle Suriyeli kardeşlerimizi vahşice katleden, işgalci Rusya’nın safında yer alanların Türkiye’ye ihanet edip etmediği tartışılabilir belki ama insanlığa ihanet ettikleri tartışma götürmez bir gerçektir.

Halklar adına konuşmayı, siyaset yapmayı, kendilerini adlandırmayı seven bu tipler olsa olsa “halkların katilleri” ya da “halkların katillerinin yardakçıları” sıfatına layıktırlar! 

HABERE YORUM KAT