1. HABERLER

  2. HABER

  3. Demirtaş Göz Göre Göre Yalan Söyledi
Demirtaş Göz Göre Göre Yalan Söyledi

Demirtaş Göz Göre Göre Yalan Söyledi

HDP Eş Başkanı Demirtaş, "32 genç paramparça olmuş, Cumhurbaşkanı Kıbrıs gezisini kesmeye tenezzül etmiyor. Şu ana kadar 'Allah rahmet etsin' demiş değil" diyerek yalan söyledi.

22 Temmuz 2015 Çarşamba 02:34A+A-

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde değerlendirmelerde bulundu.

Demirtaş, Erdoğan'ın Kıbrıs'ta önemli açıklamalarda bulunmuş olmasına rağmen, "32 genç paramparça olmuş, Cumhurbaşkanı Kıbrıs gezisini kesmeye tenezzül etmiyor. Şuana kadar 'Allah rahmet etsin' demiş değil" dedi.

İşte Erdoğan'ın Kıbrıs'ta yapmış olduğu açıklamadan satır başları:

"Terör eylemi sonucunda 28 vatandaşımızın ölümü ve bunun yanında ciddi sayıda yaralıların oluşu bizleri teessüre boğmuştur. Bu vahşeti işleyenleri ben de şahsım olarak milletim adına lanetliyorum, kınıyorum.

Şu anda bakan arkadaşlarımız Urfa'ya hareket ettiler, başbakanımız süreci Ankara'dan takip ediyor. Bizler de takibe devam edeceğiz. Terör nereden gelirse gelsin lanetlenmelidir. Terörün, dini yoktur, ırkı yoktur, milleti milliyeti yoktur, vatanı yoktur. Teröre karşı tüm uluslarası bir mücadelenin verilmesi gerektiğini hep ifade ettik, ediyoruz. Terör insanlığın huzuruna kast eden bir olaylar silsilesidir.

Ben bu vesileyle bir kez daha kınıyor ve bu terör eyleminde ölen 28 vatandaşımızın ailesine başsağlığı diliyor, milletimizin başı sağolsun diyorum. Yaralılara acil şifalar diliyorum. Sağlık bakanlığımız olmak üzere görevli arkadaşlarımız en sıcak şekilde ellerinden gelen gayreti gösteriyorlar."

***

“Katil Erdoğan” Sloganını Dinlemeyi Tercih Etti

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Suruç'ta yaptığı konuşmada etraftakilerin "Katil Erdoğan" diye slogan atmaya başlamasıyla konuşmasına ara verdi. Çirkin sloganları susturması beklenen Demirtaş, sloganları dinlemeyi tercih etti.

HABERE YORUM KAT

2 Yorum