1. HABERLER

  2. HABER

  3. Demirtaş: Başbakan, Yargıdan da Hesap Sormalı
Demirtaş: Başbakan, Yargıdan da Hesap Sormalı

Demirtaş: Başbakan, Yargıdan da Hesap Sormalı

BDP lideri Selahattin Demirtaş, paralel devletin temizlenmesi için Başbakan Erdoğan’ın yargıdan da hesap sorması gerektiğini söyledi.

23 Aralık 2013 Pazartesi 12:10A+A-

Barış ve Demokrasi Partisi Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, paralel devletin temizlenmesi için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yargıdan da hesap sorması gerektiğini söyledi.

Demirtaş, partisinin Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Van Milletvekili Nazmi Gür, il ve ilçe belediye başkan adaylarıyla birlikte geldiği Cizre’de “Rojava’yı selamlama mitingi”nde konuştu.

Demirtaş, paralel devletin temizlenmesi için Başbakanın yargıdan hesap sorması gerektiğini kaydederek, “Eğer yargıdan derin devleti, paralel devleti temizlemek istiyorsan en yakın zamanda işlenen katliamlardan başlayabilirsin Roboski’den. Adaletin yolu, barışın yolu Roboski’den geçer. Pislikleri temizlemek istiyorsan Roboski’den başlayabilirsin. Hodri meydan. Önce Roboski katliamını yapanlardan hesap sor. Önce onu örtmeye çalışanlardan hesap sor. Önce kendin çık bunun hesabını ver. Önce halktan özür dile. Bütün Roboski katliamı sorumlularını yargıya teslim et. Biz senin paralel devletten rahatsız olduğuna inanalım. Özel yetkili mahkemeleri kapat” diye konuştu.

“Yargıdan da hesap sorulması lazım” diyen Demirtaş, “Eğer hükümet gerçekten de demokrasiye aşıksa, gerçekten demokrasiyi istiyorsa, temiz eller, temiz siyaset istiyorsa, bunun yolu bellidir. Kendini denetime açacak. Kürt sorununda demokratik adım atacak. Neredeyse bir yıldır başkan Apo kendilerini uyarıyor. Paralel devlet harekete geçecek diyor. Sen Kürt sorununu çözmezsen seni birkaç ayda bitirirler diye uyarıyor. Kendisi dinlemiyor” dedi.

Demirtaş, konuşmasının ardından Suriye sınırında açıklama yapacaklarını ifade ederek, “Birazdan Rojava halkını selamlayacağız. Sizden tek bir ricam var. Orada güvenlik bariyerleri var. Orada tek bir kişi bile güvenlik bariyerini geçmesin. Sınır hattıdır, tehlikelidir. Parti görevlilerimizin dışında hiçbir kimsenin talimatını dinlemeyeceksiniz” şeklinde konuştu.

Demirtaş’ın konuşmasının ardından partililer sınıra yürüdü. BDP’li görevlilerin engellemelerine rağmen sınır hattında polis tarafından yerleştirilen güvenlik bariyerleri yıkıldı. Bu sırada polis, Türkçe ve Kürtçe olarak sınıra yaklaşmalarının tehlikeli olduğu ve mayınlı bölgeye girilmemesi konusunda vatandaşları anonslarla uyardı. Burada açıklama yapan Demirtaş, “Talebimiz, Türkiye Rojava’daki gelişmeleri bir tehlike olarak görmemelidir. Oradaki Kürtlerin de kendini yönetme hakkı olduğunu kabul etmeli. İnsani yardımlar ve sınırlardan ticaret yardımı tanınmalı ve oradaki insanların içine düştüğü mağdur durumun giderilmesine yardımcı olunmalıdır. Biz bu politikaların değişmesini istiyoruz. Bu sınırlar yapay sınırlardır. Avrupa Birliği’nde sınırlar kaldırıldığı gibi Ortadoğu’da da artık sınırların olmadığı ve kardeşliğin olduğu günler için buradayız” dedi.

Açılamanın ardından grup sınırdan olaysız şekilde geri döndü. Bu sırada tarihi İpek Yolu’nda trafikte kısa süreli aksamalar meydana geldi.

 

HABERE YORUM KAT