1. HABERLER

  2. HABER

  3. Demirtaş, Ahlaksızlığı 15 Gün Sonra Hatırladı
Demirtaş, Ahlaksızlığı 15 Gün Sonra Hatırladı

Demirtaş, Ahlaksızlığı 15 Gün Sonra Hatırladı

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır'da bir astsubayın, eşinin yanında öldürülmesi olayından 15 gün geçtikten sonra açıklamada bulundu.

13 Kasım 2014 Perşembe 12:57A+A-

Halkların Demokratik Partisi (HDP) 6-7 Ekim'de Kobani bahane edilerek gerçekleştirilen provokatif eylemlerde, yaptığı çağrı ile çok sayıda vatandaşın ölümüne sebep olduğundan dolayı kamuoyunun tepkisini çekmişti.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır'da bir astsubayın, eşinin yanında öldürülmesi olayından 15 gün geçtikten sonra açıklamada bulundu. Demirtaş, yapılan saldırı için 'Kirli güçlerin çirkin ahlaksız yöntemi'' diye nitelendirerek, 'Olay beni de, bizi de derinden yaraladı' dedi. Demirtaş açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

GERİLİM SİYASETTE KALMALI

Türbülans tam anlamıyla geçti sayılmaz. Diyalog vardı ama tıkır tıkır işleyen bir müzakere yoktu. Bu gelişmelerle diyalog da koptu. Diyaloğun başlaması ve hızlı bir şekilde müzakereye geçmek lazım. Geleceğe bakmak daha mantıklıdır. Gerilim yaşanacaksa da siyasi alanda kalsın. Karşılıklı silahlı çatışmaya, ölümlere dönsün istemiyoruz. Siyasi gerilimden çekinmiyoruz. Siyaset arenasında tansiyon yükselebilir, gerilim artabilir, bu olağandır. Yeter ki ölümler olmasın. Çatışmalı günlere dönülmesin diye üzerimize düşeni yapacağız.

AHLAKSIZ YÖNTEMİ SEÇMİŞLER

Yaşananlar hepimizi tedirgin etti. Bir tek insanın bile ölmesi, kimliğinden bağımsız hepimiz için kayıptır. Yüksekova'da vurulan askerler, Bingöl'de vurulan polisler, Kağızman'da infaz edilen PKK'lılar, Diyarbakır'da eşinin yanında infaz edilen astsubay, bütün bunlar çok vahim olaylar. Ölüm var ölüm var. (Diyarbakır'daki saldırı) Yapanlar her kimse son derece çirkin bir şekilde, ahlaksızca bir yöntem seçmişler. Savaş asla olmasın. Ama savaşın bile bir hukuku, ahlakı vardır. Onu bile ayaklar altına alan çevreler kimlerse bunlar ortaya çıkarılmalı. Kirli güçlerin yöntemleriydi bunlar. Diyarbakır'daki astsubayın, eşinin yanında katledilmesi beni de, bizi de hakikaten derinden yaraladı. Ölümlere alışmamamız, tepki göstermemiz lazım.'

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT

3 Yorum