1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Değişim Dedikleri Sapkınlıktan İbaret
Değişim Dedikleri Sapkınlıktan İbaret

Değişim Dedikleri Sapkınlıktan İbaret

CHP ve HDP için toplumsal değişimin ilk adımları dekolte kıyafet, dans, eğlence, alkol tüketimi ve cinsel sapkınlığın yaygınlaşmasıyla başlamaktadır.

11 Nisan 2016 Pazartesi 01:37A+A-

Kenan Alpay’ın yorumu:

Mimar Sinan’ı anlamak üzere Süleymaniye Camii’nin avlusunda yapılan toplantıda Başbakan Davutoğlu’nun dikkat çektiği ve muhakkak aydınlatılacağını beyan ettiği bir hakikat nedense görmezden gelindi. Mimar Sinan’ın anıldığı bir toplantıda “barbarlık, vahşilik, kültür tanımazlık, insana saygısızlık” gibi sıfatlarla Başbakan Davutoğlu tarafından ‘kara leke’ olarak anılan hakikat neydi? Elbette ki Mustafa Kemal ve İsmet İnönü liderliğinde işletilen Tek Parti döneminin ırkçı yaklaşımlarının en çirkin tezahürlerinden biri olan Mimar Sinan’ın kafatasının önce ‘ölçülme’ ardından da çalınma hikâyesidir.

Daha geçen hafta CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu tarafından yüksek sesle tekrar edilen çağrı şöyleydi: “Türkiye hangi ayarlarla kurulduysa ona dönmek zorundadır. Kurucu ayarlarına dönmeyen Türkiye, felakete hazır bir Türkiye demektir.” Oysa hem Başbakan Davutoğlu hem de Cumhurbaşkanı Erdoğan söz konusu ‘kurucu ayarlar’la çok boyutlu bir hesaplaşmaya girişmek için hemen her zaman zemin ve imkân hazırlıyor. Çünkü Kemalist ideoloji ve iktidar sınıfları eliyle bu ülke ve topluma giydirilen bu deli gömleğini parçalamaksızın, bu faşist mantaliteyi tarihe gömmeksizin ne bugünü aydınlatmak ne de geleceği kurmak mümkündür. Bugün adına kutuplaşma denilen ayrışma, rekabet hatta savaşın temel sebeplerinden birisi de işte bu alandır.

Yazının Devamı >>>