1. HABERLER

  2. HABER

  3. "DDK'nın Raporu Davanın Seyrini Değiştirecek"
DDKnın Raporu Davanın Seyrini Değiştirecek

"DDK'nın Raporu Davanın Seyrini Değiştirecek"

Gazeteci Oral Çalışlar'a göre DDK'nın Hrant Dink raporu, Kutlu Savaş'ın Susurluk Raporu gibi bir etki yaratacak...

21 Şubat 2012 Salı 21:49A+A-

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından görevlendirilen Devlet Denetleme Kurulu'nun Dink cinayeti raporu büyük yankı uyandırdı.

"Ergenekon Tarafından Planlandı"

Tartışmalara yeni bir boyut kazandıran raporu yorumlayan Gazeteci-Yazar Oral Çalışlar, "Burda hiç bir şüphem yok, cinayet Ergenekon tarafından planlandığına dair ama bir de bu cinayete göz yuman bürokratlar var. Bunlar Ergenekoncu değiller, devletin görevlisi ama bu cinayeti duydukları bildikleri halde bir müdahelede bulunmamışlar " diye konuştu.

Rapora göre; ihmali tesbit edilenlerin ana cinayet davası kapsamında yargılanması, davanın aydınlatılması açısından büyük önem taşıyor.

Gazeteci Çalışlar, bu konuda şunları söyledi:

"Ergenekon davasına bakarsanız nasıl bir plan içinde Türkiye'de askeri darbe hazırlanmış bu planın aslında bir ayağı da Zirve Katliamı, Hrant Dink cinayeti ve Rahip Santoro cinayetidir. Bunlarda aynı planın parçası. Normali Ergenekon davasına katılacaktı ve askeri darbenin bir parçası olarak yargılanması gerekiyordu doğru olan buydu. "

"Dava Yeniden Açılacak"

Oral Çalışlar'a göre dava yeniden açılacak.

Çalışlar, "Savaş Kutlu'nun Susurluk davasında hazırladığı rapor davanın seyrini değiştirmişti. Bu rapor ile ilgili de aynı kanaati belirtebilir miyiz? Evet zaten bu rapor kamuoyunun Hrant Dink davasına tepkisi ile paralel ve birlikte değerlendirelecek bir döneme denk geldi ve bu döneme denk gelmesi ile de yeni bir ortam yaratıyor. Evet bu dava yeniden ele alınacak" şeklinde konuştu.

Savcı Raporu İnceliyor

Öte yandan rapor, cinayette ihmali olduğu iddia edilen kamu görevlileri hakkındaki soruşturmayı sürdüren savcı Muammer Akkaş tarafından da incelemeye alındı.

Devlet Denetleme Kurulu'nca bir yılda hazırlanan raporda, tehlikenin varlığı yetkili makamlarca bilindiği halde, ihmaller zinciri sonucu cinayetin meydana geldiği değerlendirmesi yer alıyor.

TRT Haber

HABERE YORUM KAT