1. HABERLER

  2. HABER

  3. Dayakçı Polislere Sürgün Cezası
Dayakçı Polislere Sürgün Cezası

Dayakçı Polislere Sürgün Cezası

Hamile yakınını hastaneye götüren Ahmet Koca'yı döven polislere ceza geldi.

01 Ekim 2012 Pazartesi 11:54A+A-

Türkiye'yi ayağa kaldıran 'polisten meydan dayağı' soruşturmasında müfettişler raporu tamamladı. Olay Ahmet Koca'nın iddiasına göre şöyle meydana gelmişti: Samsun'da vatani görevini yapan genç, bir yakınının düğününe katılmak için İstanbul'a geldi.

20 Haziran gecesi akrabalarını arabayla evlerine bırakan Koca, hamile yakının sancıları başlayınca onu hastaneye götürmek istedi.

Bu sırada polis ekibi kendisini durdurdu. Koca durumu anlatırken tartışma çıktı. Polisler ağabeyini arayıp Kürtçe konuşan Koca'ya tekme, tokat ve coplarla saldırdı. Koca'nın sokak ortasında 11 polisin şiddetine uğraması olaya tanık olan bir vatandaş tarafından cep telefonuna kaydedildi.

Eşi ve çocuklarının feryatlarına rağmen polislerin hızını alamayarak kemerleriyle dövdüğü gencin görüntüleri ortaya çıkınca saldırgan polisler şimşekleri üzerlerine çekti. İçişleri Bakanlığı çok yönlü bir soruşturma başlattı. Ankara Emniyet Genel Müdürlüğü, polis başmüfettişlerini görevlendirdi. Raporda ifadeleri alınan 7 polis suçlu bulundu.

ŞEHİR DIŞINA GÖNDERİLECEKLER

Dayakçı polislerin disiplin mevzuatında yaptıkları eylemin ihracı gerektirmeyen suç olduğu ancak 3 polisin 16 ay kıdem tenzili yani meslekte ilerlememe cezası, diğerlerinin ise kınama ve maaş kesintisi cezası alacakları öğrenildi. İnceleme sonucunda suçlu bulunan polislerin büyük bir kısmının il dışında görevlendirileceği, diğerlerinin ise başka birimlere atanacağı belirtildi. Koca hakkında da 'polise mukavemet ve hakaret'ten iddianamede 5 yıl hapis cezası isteniyor.

ADLİ SORUŞTURMA SÜRÜYOR

Öte yandan 11 polis hakkında soruşturma devam ediyor. Savcılığın ifadesini aldığı 11 polis suçlamaları kabul etmemişti. Polisler arasında en ilginç ifadeyi ise 'Keyfi dövmedik' diyen Ahmet Gülen vermişti. Gülen, 'Olayları çıkaran müştekidir. Biz zor kullanma yetkimizi kullandık. Olayda biz müştekinin direncini kırmaya çalıştık. Keyfi olarak dövmedik. Önceden müştekiye karşı bir husumetimiz de bulunmamaktadır' demişti. Akşam

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT