1. HABERLER

  2. HABER

  3. Davutoğlu'ndan “Yüce Divan” Firelerine İlk Yorum
Davutoğlu'ndan “Yüce Divan” Firelerine İlk Yorum

Davutoğlu'ndan “Yüce Divan” Firelerine İlk Yorum

"Yüce Divan'a ret" kararının ardından ilk kez konuşan Başbakan Davutoğlu, kimseye baskı yapmadıklarını sonucun vekillerin hür iradesiyle ortaya çıktığını söyledi.

21 Ocak 2015 Çarşamba 12:00A+A-

Başbakan Ahmet Davutoğlu, dün dört eski bakanla ilgili TBMM Genel Kurulu'nda gerçekleşen Meclis Soruşturma Komisyonu'nun raporunun oylamasından çıkan Yüce Divan'a red kararına ilişkin ilk kez konuştu.

Londra'da konuşan Başbakan Davutoğlu, "Hukuki sonuca ulaşılmıştır. Herkesin saygı göstermesi gerekir. Ak Parti içindeki farklı kanaatler için tutum ise yasal sürece saygı gösterilmesi gereken tutumdur. Baskı olmamıştır. Farklı görüşmelere sahip olan arkadaşlar olduysa sürecin doğal süreç olarak işlediğinin sonucudur." dedi. 

Davutoğlu'nun açıklamasından öne çıkan satır başları şöyle:

"En başından itibaren açık tavır sergiledim. Partimiz tarafından Soruşturma Komisyonu sürecinde müdahalede bulunulmadı. Hukuki sonuca ulaşılmıştır. Herkesin saygı göstermesi gerekir. Benim ziyaretim aylar öncesinden planlanmıştır. Geçen hafta rapor tamamlansaydı Ankara’da olacaktım ama bu sürecin normal süreç olduğunu herkesin görmesi lazım. Vekaletimi arkadaşıma verdim, oy kullandılar. Ak Parti içindeki farklı kanaatler için tutum ise yasal sürece saygı gösterilmesi gereken tutumdur. Baskı olmamıştır. Farklı görüşlere sahip olan arkadaşlar olduysa sürecin doğal süreç olarak işlediğinin sonucudur."

 

HABERE YORUM KAT