1. HABERLER

  2. HABER

  3. Davutoğlu'ndan Yollardaki Mülteciler İçin Talimat
Davutoğlu'ndan Yollardaki Mülteciler İçin Talimat

Davutoğlu'ndan Yollardaki Mülteciler İçin Talimat

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Suriye ve Irak vatandaşlarının Edirne'den Avrupa'ya geçme mücadelesiyle ilgili önemli bir karar aldı. Davutoğlu, Başbakanlık'ta gerçekleşen toplantıda yollardaki sığınmacıların ihtiyaçlarının karşılanması için talimat verdi.

16 Eylül 2015 Çarşamba 16:23A+A-

Üç gündür, önce Edirne'ye oradan da Yunanistan üzerinden Avrupa'ya gitmek için yollara düşen binlerce Suriye ve Irak vatandaşlarının durumları Başbakanlık'taki toplantıda ele alındı. Toplantıda, Davutoğlu'nun özellikle yollarda ve farklı yerlerde beklemekte olan Suriye ile Irak vatandaşlarının ihtiyaçlarının karşılanması ve kamu düzeninin temini için talimat verdiği öğrenildi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında gerçekleşen toplantıya, Başbakan yardımcısı Numan Kurtulmuş, Başbakanlık Müsteşarı Kemal Madenoğlu, Başbakan Mültecilerden Sorumlu Başmüşaviri Murtaza Yetiş , İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Mükerrem Ünlüler Göç İdaresi Başkanı Atilla Toros ve Kızılay Genel Müdürü Mehmet Güllüoğlu katıldı.

“Yollara düşenlerin tüm ihtiyaçları karşılansın"

Toplantıda son dönemde İstanbul ve Edirne'ye gelen Suriyeli ve Iraklıların Avrupa'ya gitmeye yönelik hareketliliği detaylı bir şekilde ele alındı. Başbakanlık kaynaklarından elde edilen bilgiye göre Başbakan Davutoğlu'nun özellikle yollarda ve farklı yerlerde beklemekte olan Suriye ve Irak vatandaşlarının ihtiyaçlarının karşılanması ve kamu düzeninin temini için talimat verdiği öğrenildi. Toplantıda ayrıca, mevcut durum hareketliliğinin boyutları, ihtiyaçlar ve konunun yurt dışı yansımaları konusunda Başbakan Davutoğlu'na bir brifing verildi.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT