1. HABERLER

  2. HABER

  3. Davutoğlu'ndan Esed'e Cevap
Davutoğlundan Esede Cevap

Davutoğlu'ndan Esed'e Cevap

Esed'in hükümete yönelik suçlamalarına Davutoğlu'ndan cevap geldi.

05 Ekim 2013 Cumartesi 15:42A+A-

Beşşar Esed'in bir Türk Televizyonu ve gazetesine verdiği röportajda hükümete yönelik suçlamalarda bulunmasına Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'ndan cevap geldi.

"Bütün bu yorumların gerçek dışı olduğunu Türk halkı biliyor." diye sözlerine başlayan Davutoğlu,  "Esed kendi halkını katletmiş, son olarak da kimyasal silah kullanmış, kendi halkına karşı birisi olarak Türkiye'ye herhangi bir elestiri yapma hakkın sahip değil."  dedi.

Davutoğlu, Esed'in yaptığı suçlamalara ise "Oradaki dile getirilen iddiaların tümü gerçek dışıdır. Sayın Başbakan ve ben defaatle kendisini halkın taleplerini dinleme ve bu talepleri ve bunlar doğrultusunda sistemi reforme etme konusunda çok samimi düsüncelerimizi ilettik. Ama maalelsef o kendisine her zaman yardım elini uzatmış olan Türkiye ve Türkiye Cumhuriyeti devleti ile işbirliği yapmak yerine zulum yolunu tercih etti." dedi.

Davutoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: "Üzüntü verici olan şudur ki; kendi halkına karşı kimyasal silah kullanan bir kişinin hala Türkiye'ye yönelik suçlamalarda bulunması ve Türk basınında yer almasındır. O insanlık suçunu islemiş biri olarak önce kendi halkından özür dilemeli. Mülteciler konusunda söyledikleri tümüyle gerçek dışıdır. Gitsinler Türkiye'ye sığınmış kardeşlerimize sorsunlar.  Türkiye her zaman Suriye'de barış ve huzur için çalıştı. Ümit ederiz önümüzdeki dönemde katliam durur ve barış, istikrar hakim olur."

Trt

HABERE YORUM KAT