1. HABERLER

  2. HABER

  3. 15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ

  4. Davutoğlu'ndan Akın Öztürk Açıklaması
Davutoğlu'ndan Akın Öztürk Açıklaması

Davutoğlu'ndan Akın Öztürk Açıklaması

Ahmet Davutoğlu, Akın Öztürk'ün görev süresi dolmadan görevden alınmasının öneminin daha iyi anlaşıldığını söyledi.

19 Temmuz 2016 Salı 14:55A+A-

Eski Başbakan ve AK Parti Milletvekili Ahmet Davutoğlu, Akın Öztürk'ün görev süresi daha dolmamışken görevden alınmasının bugün daha iyi anlaşılacağını söyledi.

Ahmet Davutoğlu, Habertürk'te katıldığı programda darbe girişimine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Davutoğlu, askeri darbe girişiminin 1 numarası olarak gösterilen Akın Öztürk'ün görev süresi dolmadan görevden alındığının önemine dikkat çekti. Davutoğlu, "Düşünün ki; eğer Akın Öztürk Hava Kuvvetleri'nde komutan olarak kalsaydı bugün nasıl bir tabloyla karşı karşıya kalırdık herhalde herkes takdir eder" şeklinde konuştu.

Ahmet Davutoğlu, konuyla ilgili şunları söyledi:

"Gün geçti artık daha rahat ifade edebiliriz. Akın Öztürk Paşa, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'ndan süresi varken niye alındı? Normalde süresi vardı ve Akın Paşa kalırdı. Cumhurbaşkanımız ve Hulusi Akar Paşayla yaptığımız istişarelerde gelinen noktadır o.

Düşünün ki; eğer Akın Öztürk Hava Kuvvetleri'nde komutan olarak kalsaydı bugün nasıl bir tabloyla karşı karşıya kalırdık herhalde herkes takdir eder. Tedbirleri geçen seneden beri almaya başladık." 

HABERE YORUM KAT