1. HABERLER

  2. HABER

  3. Davutoğlu: "Jammer Olan Bir Oda Dinlendi"
Davutoğlu: "Jammer Olan Bir Oda Dinlendi"

Davutoğlu: "Jammer Olan Bir Oda Dinlendi"

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın komutanlarla yaptığı çok özel Suriye toplantısının nasıl dinlendiğiyle ilgili ayrıntılar ortaya çıkmaya başladı.

28 Mart 2014 Cuma 14:45A+A-

Güvenlik toplantısının dinlenmesine ilişkin konuşan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, bulundukları odanın jammer yani sinyal kesici ile korunduğunu açıkladı. Davutoğşu, sinyal kesiciye rağmen dinlenmeleriyle ilgili "Jammer, yani sinyal kesici olan bir oda dinlendi. Bunun askeri mahiyette bir saldırıdan farkı yok. Buna hizmet eden piyonlar açığa çıkarılacak" diye konuştu.

NTV'ye konuşan Davutoğlu o toplantıda neler konuştuklarını da açıkladı.

Kayıtlar tahrif edilmiş

İşte Davutoğlu'nun sözleri:

AK Parti'nin bir darbe yemesi sonucunda Türkiye'yi tekrar kolalisyona ve kaosa yönlendirerek kolay yönlendirebilir bir ülke haline getirilmek isteniyor. Bu kriz masasındaki herkes MGK üyesidir. Başbakanımızın verdiği bir görevle o gün IŞİD ÖSO'ya karşı rejimle işbirliği halinde, bizim askeri mevzilerimizi kontrol edince ÖSO çekilmek zorunda kalınca bir güvenlik değerlendirme toplantısı yapılması rica etti. Nasıl bir yol izlemek lazım diye yapıldı.

Her bir birim bana bir sunuşta bulundu. Muhteviyatını hiçbir zaman teyit etmiyoruz. Çünkü tahrif edilmiş bir muhteviyattır. Bu muhteviyata bakarak kimse hakkında hüküm verilmeye kalkışılmasın. Bu olayı açık bir tecavüz ve saldırı olarak görüyoruz. Esas kararların alındığı toplantıda alınan sonuçları elimdeki verilerle Başbakan'a arz ettim. Şu olursa bu olacak gibi. Ancak iki şeyden fedaarkarlık yapılmayacak;

Birincisi oradaki toprağımız, ikincisi oradaki askerlerimizin güvenliği.

Türkiye'yi piyonlara bırakmayız

Kamuoyunun dahi görmediği o kadar çok güvenlik riskiyle uğraşıyoruzki. Etrafımızdaki 7 devlet yönetilemez durumda. Aynı toplantıyı ben Kiev'den dönünce Ukrayna için de yaptık. Orası için de toplantı yaptık. Devlet dediğiniz yapı her şeyi konuşur değerlendirir. Onların güvenliği için 24 saat uyumayan insanlar var. 15 sene önce böyle saldırılara hedef olmayabilirdik. Çünkü o zaman Türkiye dış politikada bu kadar aktif değildi. Açık söylüyorum bunlar işbirlikçidir. Türkiye'nin gücünden rahatsız olanların piyonlarına Türkiye'yi bırakmayız.

Araştırmamız sürüyor

İlgili arkadaşlara gerekli talimatları verdik. Araştırmalar sürüyor. Öyle bir dünyada yaşıyoruz ki, ABD gibi ülkede Wikileaks ve Snowden olayları da yaşandı. Wikileaks da devlet mahremiyetidir. Bizim yüzlerce toplantımızdan bir tanesi. Libya tahliyesini de böyle bir kriz masasıyla yönetmiştik. Bunların hepsi devletin gücünü de gösterir.

MİT Müsteşarı CHP'ye mi hizmet etmiş olacak

Yaşadığımız olaylar Türkiye'nin 12 yıllık birikimini önümüzdeki üç seçimi dizayn ederek bertaraf etmeye yönelik bir saldırıdır. Toplantı yaptığımız odalar test edilir gözden geçirilir. Ama bir zaaf varsa, bu zaafın sorumlusundan hesap sorulur. Ben Dışişleri makamı odasına girdiğimde 75 milyonu temsil eden bir bakan olarak bulundum. Hiçbir şekilde siyaset konuşulmadı. Bizden nefret edenlerin güvenliği de bizden sorulur. Bu ülkenin 75 milyonunu temsil eden Başbakana askeri opsiyonlar sunuyoruz. Siz kalkıp da Genelkurmay Başkanı ve MİT Müsteşarını siyasi isyana teşvik ederseniz olmaz. Bütün bu komplolar tutsa MİT Müsteşarı CHP'ye mi hizmet etmiş olacak.

Hesabı olan bize gelsin Fidan'a değil

Ben MİT Müsteşarının birikimini bizzat gözledim. Siz onlarla nasıl bu şekilde bir oyuna kalkışırsınız. Yaşar Güler Paşa'nın en zor zamanlarda gece yarılarına kadar bizimle çalıştığını biliriz. Hulusi Akar Paşamızın sabahlara kadar toplantılarımızı yine birlikte yaptık. Hakan Fidan'a karşı uluslararası komploları herkes bilir. Sayın Başbakanımız da biz de arkalarındayız. Kılıçdaroğlu'na da Korutürk'e de söylüyorum. Hesabınız varsa bize gelin. Onları hedef almayın. Ya da halk bu hesabı zaten 30 Mart'ta görecek.

Kılıçdaroğlu'nun açıklaması lazım

Bu isyana teşviktir. Niye onlara bu bilgiyi sunuyorsunuz diyerek eleştiri getirmek demokrasiyle bağdaşmaz. Kılıçdaroğlu'nun son derece çelişki ifadelerinden sonra birden ilham gelmişcesine neredeyse böyle bir açıklama yapması başka birileri oraya gitti mi kaygısını... Kılıçdaroğlu'nun bir açıklama sorumluluğu var. Kılıçdaroğlu Türkye'de ana muhalefet partisi lideri. Yani yarın iktidar olma iddiasında olması gereken bir parti lidieri. Hiçbir zaman böyle bir iddiaları olmadı olamaz ama normalde böyle olması gerekir. Dolayısıyla kendisinin de sorumluluk sahibi bir siyasetçi olarak davranması ve açıklaması gerekir. Kendisine böyle bir bilgi sunuldu mu?

(Yeni Şafak)

HABERE YORUM KAT