1. HABERLER

  2. HABER

  3. Davutoğlu: Haksız İmar Haramdır!
Davutoğlu: Haksız İmar Haramdır!

Davutoğlu: Haksız İmar Haramdır!

Başbakan Davutoğlu, milletvekilleri ve belediye başkanlarının malvarlığının belli dönemlerde araştırılması için komisyon kurulacağını belirterek imarın geçeceğini öğrendiği yerden arsa almanın haram olduğunu söyledi.

23 Ekim 2014 Perşembe 11:33A+A-

Başbakan Ahmet Davutoğlu, bir yerden imar geçeceğini öğrendikten sonra oradan arsa almanın haram olduğunu söyledi.

Başbakan Davutoğlu'nun AK Parti İç Anadolu Bölgesi milletvekilleri ile yaptığı toplantıda Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz Hükümet üyeleri, milletvekilleri ve belediye başkanlarının mal varlıklarını takip ile mal varlıklarının haksız imar kazancı gibi yollardan elde edilip edilmediğini araştırmak için 'Etik Komisyonu' kurulmasını önerdi.

Davutoğlu'nun da öneriyi desteklediği ve 'Etik Komisyonu' kurulması konusunda düğmeye bastığı öğrenildi. Davutoğlu, "Adam bir yerden imar geçeceğini öğreniyor. Gidip oradan arsa alıyor ve zenginleşiyor. Bu haram kazançtır. Siyasetçinin görevini kötüye kullanmasıdır, ahlaksızlıktır. Komisyonda MİT üye bulundursun ama siyasetçilere yer verilmesin" dedi.

Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz ise milletvekilleri ve belediye başkanlarını seçtikten sonra bu kurulun yapacağı değerlendirmelerinin etkili olması gerektiğine dikkat çekerek, "Milletin umudu olarak geliyorsak, bir süre sonra millet nezdinde kredimiz bitmesin. Bu kurul bir anlamda siyasetçi için bir chek-up mekanizması olsun. Bir insanın varlığı aileden mi geliyor, yoksa sonradan siyasete girdiğinde mi oluyor? Kurul bunları araştırsın. Vekillerin mal varlığı belli dönemlerde araştırılsın" dedi.

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum