1. HABERLER

  2. HABER

  3. Davutoğlu: Gündemimde Koalisyon Yok
Davutoğlu: Gündemimde Koalisyon Yok

Davutoğlu: Gündemimde Koalisyon Yok

Başbakan Davutoğlu, “Koalisyonu gündeme getirmeye çalışıyorlar. Benim gündemimde koalisyon yok, benim gündemimde tek başına AK Parti iktidarı var.” dedi.

19 Ekim 2015 Pazartesi 14:50A+A-

Başbakan Ahmet Davutoğlu, bir televizyon programında soruları yanıtladı.

Davutoğlu, Ankara'daki saldırıya ilişkin, “Bombacıların tespiti sırasında DNA testleri yoğun olarak yapıldı. Bu tespitler sonucunda da bombacılardan birinin kimliği kesinleşti. Diğerinin irtibatları itibariyle de yoğun çalışmalar sürdürülüyor.” dedi.

Davutoğlu, sadece oradaki vatandaşlara değil “Türkiye'ye ve demokrasiye yapılmış olan bu saldırı”nın perde önündeki ve arkasındaki aktörlerin çıkarılarak adalete teslim edileceğini vurguladı.

Suruç saldırısıyla, Ankara ve Diyarbakır saldırıları arasındaki irtibatları da göz önüne aldıklarını vurgulayan Davutoğlu şöyle devam etti:

“Bu çerçevede yürütülen soruşturmalar da var. Ayrıca hem DAEŞ hem PKK hem DHKP-C ve Reyhanlı saldırısında da rejim unsurları perde gerisindeydi. Rejimle doğrudan irtibatlı gruplar yapmışlardı. Burada Türkiye'ye zarar vermek isteyenlerin, Türkiye'ye zarar vermek ve kaos çıkarmak bağlamında birtakım iş birliği içine girdiklerini de görüyoruz. Bunların hepsi ortaya çıkarılacak.”.

“Kaybeden Ben Olmam”

Başbakan Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarıyla ilgili şunları söyledi:

“Gerçekten beni zorda bırakacak elinde bir şey varsa çıksın, açıklasın. Bundan hiç gocunmam ben, hiçbir şekilde gocunmam. Kapalı kapılar ardında veya önünde ne söylediğimi ölçerek, tartarak söylerim, 78 milyonun önünde konuşurmuş gibi söylerim. Eğer birisi bir şey açıklarsa ben mahcup olmam, onlar mahcup olur. İki sebeple mahcup olurlar, o tür konuşmaların beni zora sokacak konuşmalar olmadığını halkımız da görür, ikincisi de bir daha hiçbir devlet adamı, hiçbir siyâsî onlara güvenip de herhangi bir şey paylaşmaz. Burada kaybeden ben olmam. Bu Sayın Bahçeli için de Sayın Kılıçdaroğlu için de geçerli.”.

“Gündemimde Koalisyon Yok”

Başbakan Davutoğlu bir soru üzerine şunları kaydetti:

“Anayasal görevini yaparken dahi geniş tabanlı hükûmete katılmayacaksın, şimdi bir seçime giderken geniş tabanlı hükûmetten bahsedeceksin. Çünkü biliyorlar, bu tavır MHP'ye daha doğrusu MHP'ye değil Bahçeli'ye ve şu anki yönetime ciddi bir prestij kaybettirdi. Bir de koalisyonu gündeme getirmeye çalışıyorlar. Şimdi ben bunu değerlendirmem, neden değerlendirmem çünkü benim gündemimde koalisyon yok, benim gündemimde tek başına AK Parti iktidarı var. Koalisyon 7 Haziran akşamı olan bir realiteydi.”.

“Medyaya Çağrıda Bulunuyorum”

Davutoğlu, “Gazetelerimize ve medyaya tekrar çağrıda bulunuyorum; Panik oluşturacak haberleri vermek basın ahlâkına uymaz. Sadece hükûmet zarar görsün, sadece Türkiye'de olağanüstü bir durum varmış intibası oluşturulsun diye yapılacak haberler, bumerang gibi döner hepimizi vurur.” dedi.

Kaynak: Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT