1. HABERLER

  2. HABER

  3. Davutoğlu: "Büşra Ersanlı Terörist Değil"
Davutoğlu: Büşra Ersanlı Terörist Değil

Davutoğlu: "Büşra Ersanlı Terörist Değil"

Ahmet Davutoğlu KCK kapsamında tutuklanan Büşra Ersanlı'nın suçlu olmadığını düşündüğünü söyledi.

09 Temmuz 2012 Pazartesi 14:19A+A-

Ahmet Davutoğlu Fransa'da katıldığı "Suriye Dostları" adlı programdan dönerken uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Kendisine yöneltilen KCK kapsamında tutuklanan Prof. Dr. Büşra Ersanlı hakkındaki soru karşısında Ersanlı'nın suçlu olmadığını düşündüğünü ifade eden Davutoğlu "Büşra Hanım, 28 Şubat’ta da çok demokrat bir tavır almış bir akademisyendir. Terörist olduğuna inanmıyorum. Ama bu durumu bir bakan olarak kabullenmiyor olmam, bana yargıya müdahale hakkı vermiyor. Yargı ayrı bir süreç. Eleştirenler kimi yerde ‘Neden müdahale ediyorsunuz’, başka davada ise ‘Niye müdahale etmiyorsunuz’ diyor" dedi.

Tutuklamaların hükümet eliyle yapıldığının zannedildiğini fakat böyle bir durum olmadığını ifade eden Davutoğlu yargının bağımsız olduğunu vurguladı.

Milliyet'te yer alan habere göre ifade özgürlüğü ile ilgili de soruları cevaplayan Davutoğlu, “İlk bakan olduğumda önüne AİHM’de ifade özgürlüğü davalarını getirdiler. Mesele Sayın Mustafa Erdoğan’ın yazdığı bir makale. Bir akademisyen olarak aynı makaleyi ben de yazmış olabilirdim. Bu tür davalarda savunma dahi yapılmaması talimatını verdim.

AİHM’de artık ifade özgürlüğü konularında savunma dahi yapmıyoruz. Ancak maalesef ifade alanında yanlış yargı kararları ve süreçler nedeniyle de milyonlarca dolar tazminat ödüyoruz.” sözlerini kaydetti.

 

HABERE YORUM KAT