1. HABERLER

  2. HABER

  3. Davutoğlu, 'Bir Askeri Yetkili...' Haberine Tepki Gösterdi
Davutoğlu, 'Bir Askeri Yetkili...' Haberine Tepki Gösterdi

Davutoğlu, 'Bir Askeri Yetkili...' Haberine Tepki Gösterdi

Başbakan Ahmet Davutoğlu: "Genelkurmay başkanlığımız, Başbakanlığa bağlıdır. Askeri kaynakların herhangi bir konuda kaygıyı iletmek için basına konuşmasına gerek yoktur" dedi.

06 Aralık 2014 Cumartesi 04:08A+A-

Başbakan Ahmet Davutoğlu,Yunanistan ziyareti öncesi basın mensuplarının sorularını cevaplandırı. Davutğlu, basın mensuplarının bugün Hürriyet gazetesinde yer alan "Bir askeri yetkili..." kaynaklı haberlere sert tepki gösterdi.

Davutoğlu, haberde geçen "TSK'nın bedelli askerlik konusunda kaygılı" olduğu imalarına "Genelkurmay başkanlığımız, Başbakanlığa bağlıdır. Askeri kaynakların herhangi bir konuda kaygıyı iletmek için basına konuşmasına gerek yoktur" dedi.

"BİR ASKERİ YETKİLİ" KAYNAKLI HABER

Hürriyet Gazetesi'nde bugün Uğur Ercan imzasıyla yer alan bir haberde, TSK'nın bedelli askerlik konusunda kaygılı olduğu belirtiliyordu. 

Haberde, "TSK bedelliden yararlanacakların daha öncekilerde olduğu gibi daha çok yüksek öğrenim görmüş, Türkiye şartlarında gelir açısından ciddi sıkıntı çekmeyen ailelerin çocukları olacağını hesap ediyor. Yapılan ilk taslak çalışmalara göre, Suriye ve Irak’ı içeren Güney sınırı ile Doğu ve Güneydoğu’yu kapsayan İç Güvenlik Bölgesi’ndeki mevcudiyetini yüzde 100 tutmak zorunda olan TSK’nın, diğer bölgelerde yüzde 40’a varan açık verebileceği tahmin ediliyor. Bunun bir harp durumunda ciddi sıkıntı yaratabileceği belirtildi. Kaynaklar, “O dönem en büyük açığı tıp konusunda yaşamıştık. Şimdi de aynı şeyin olmasını bekliyoruz” dedi." deniliyordu.

 

HABERE YORUM KAT