1. HABERLER

  2. HABER

  3. Davet: Vahşete Sessiz Kalmak Dilsiz Şeytanlıktır!
Davet: Vahşete Sessiz Kalmak Dilsiz Şeytanlıktır!

Davet: Vahşete Sessiz Kalmak Dilsiz Şeytanlıktır!

Özgür-Der; Müslümanları 21 Ocak Salı günü İstanbul Fatih Camii'nde 22 Ocak Çarşamba günü Diyarbakır AZC Plaza önündeki protestolara davet etti.

21 Ocak 2014 Salı 00:32A+A-

Özgür-Der tarafından yapılan açıklamanın metni:

İşkence Fotoğrafları Baas Rejiminin Mahiyetinin Belgesidir!

VAHŞETE SESSİZ KALMAK DİLSİZ ŞEYTANLIKTIR!

Baas rejiminin Suriye’de işlediği insanlık suçları işkence fotoğraflarıyla bir kere daha belgelendi. Tüm dünyayı sarsan bu görüntülerin insanlık tarihine kara bir leke ve büyük bir utanç olarak kazınacağı kesindir. Bu fotoğraflar Beşşar Esed’in Suriye’yi bir baştan bir başa “Ebu Gureyb”e dönüştürdüğünün yeni bir delili olmuş, bu büyük insanlık trajedisini Suriye’de yaşanan vahşete göz yumanların gözlerinin içine sokmuştur.    

Aslında tüm vahşiliğine, insanın kanını donduran korkunçluğuna rağmen ortaya çıkan bu görüntülerin yeni bir duruma işaret etmediğinin altını çizelim! Suriye halkı tam 3 yıldır maruz kaldığı bu zulümleri haykırıyor. Ve ne yazık ki, tüm dünya bu vahşet karşısında 3 maymunu oynuyor.

Tam bu noktada Baas rejimini Cenevre Konferansına davet edip taltif edenlerin de Suriye halkının katledilmesi suçunun dolaylı ortakları olduğunu vurguluyoruz. Kuşkusuz Esed rejiminin ağırlanması gereken yer Cenevre değil, Uluslararası Savaş Mahkemesi olmalıdır!

Ve şimdi diyoruz ki, bu zulüm fotoğrafları tam 3 yıldır inanılmaz zulümlerle Suriye halkını katleden bu zalim diktatörlüğün işlediği insanlık suçları karşısında bugüne kadar sessiz kalan, yeterli duyarlılığı göstermeyen, bin bir türlü mazeret ileri sürerek Baas zulmüne göz yumanlar için bir şey ifade etmeli! Baas zulmü karşısında yeterli tepkiyi göstermeyen, suskun kalan, Suriyeli mazlumların yanında yer almayan herkes bu gayrı insani ve gayrı ahlaki tavırlarıyla Esed’in suçlarına ortak olduklarını artık görmeliler! Görmeli ve hala insanım diyebiliyorlarsa mutlaka zulme karşı tavır almalılar!

Suriye’den yansıyan bu korkunç manzara karşısında vicdan sahibi herkesi Baas rejimin işlediği insanlık suçlarını kınamak üzere harekete geçmeye çağırıyor, duyarlılık sahibi tüm kardeşlerimizi 21 Ocak Salı günü İkindi Namazı çıkışında Fatih Camii’ne, 22 Ocak Çarşamba günü saat 12:30’da Diyarbakır AZC Plaza önüne, Adana İnönü Parkı'na ve Bursa Orhangazi Parkı'na bekliyoruz.

ÖZGÜR-DER

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum