1. HABERLER

  2. HABER

  3. "Darp Edilen Gelinim Bebeğini Emziremiyor"
Darp Edilen Gelinim Bebeğini Emziremiyor

"Darp Edilen Gelinim Bebeğini Emziremiyor"

Kabataş'ta darp edilen gelinin kayınpederi Bahçelievler Belediye Başkanı Develioğlu açıklama yaptı.

29 Haziran 2013 Cumartesi 12:47A+A-

Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, Taksim Gezi Parkı olaylarında altı aylık bebeğiyle birlikte göstericilerin saldırısına uğrayan ve darp edilen 25 yaşındaki gelini Z.D.’nin yaşadığı travmayı anlattı.

Dün Habertürk televizyonuna konuk olan Develioğlu, gelininin yaşadığı elim olayı konuşmak bile istemediğini dile getirerek, “Altı aylık çocuğun anne sütüne ihtiyacı vardır değil mi? Annesini emmesi gerekir değil mi? Ama benim çocuğum, gelinim çocuğunu emziremiyor. Büyük travma yaşıyor. Kendisi de bu konuyu konuşmak istemiyor. Biz evde bu konuyu konuşmuyoruz. Psikolojik destek alıyor. Ama ben şuna üzülüyorum. Bu olayın toptancı bir yaklaşımla savunulmasına, müdafaa edilmesine üzülüyorum.” ifadelerini kullandı.

Konuyla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını ve bu işin peşini bırakmayacağını belirten Osman Develioğlu, olayı gören ya da olaya bizzat karışanların arasından vicdan sahibi birilerinin çıkacağına inandığını kaydetti. Olayı görenlerden savcılığa ifade vermelerini isteyen Develioğlu, şöyle devam etti: “Helal süt emmiş birileri elbette olacak. Diyecekler ki ‘Bizim de çoluğumuza çocuğumuza böyle bir şey yapılabilir’ noktasında birilerinin çıkacağına inanıyorum. Bundan rahatsız olan izan sahibi, insaf sahibi, vicdan sahibi mutlaka o ekibin, grubun içinde birileri vardır. Bu birileri mutlaka bu konuda bir şeyler söyleyecektir. Kendini insan olarak gören birileri mutlaka olmalı. Yoksa insanların diğer insanlara olan inancı kaybolur. Bu işin faili meçhul olarak kalmayacağına inanıyorum.”

Bir baba olarak gelininin başına gelenlerden dolayı içinin titrediğini dile getiren Osman Develioğlu, “Ben ilk defa televizyona çıkıyorum. Bugün de içimdeki duyguları bastırarak konuşuyorum. Çocuğum basında çıkan haberleri okuduğundan dolayı da çok üzgün. Bunu yaşamak hakikaten zor bir şey. O anı yaşamak lazım. Hadisenin dışında olup yorum yapmamak lazım. Hani kamera diyenler var. İstanbul’un her yerinde kamera mı var? Baba olarak içim titriyor. Böyle bir şey kabul edilemez. Şu anda anlatırken bile içim titriyor.” diye konuştu.

Kim olursa olsun hiçbir insana zarar verilmemesi gerektiğini vurgulayan Bahçelievler Belediye Başkanı, “İnsana zarar verilmemeli. İnsanın eşi emsali yok. Kim olursa olsun. Bu olaylarda beş tane can kaybedildi. Ben onlar için de üzülüyorum. Olmamalıydı bunlar.” şeklinde duygularını dile getirdi.

ZAMAN

HABERE YORUM KAT

3 Yorum