1. HABERLER

  2. HABER

  3. Dargeçit'te Yasak Kaldırılınca Tahribat Ortaya Çıktı
Dargeçit'te Yasak Kaldırılınca Tahribat Ortaya Çıktı

Dargeçit'te Yasak Kaldırılınca Tahribat Ortaya Çıktı

Dargeçit'te sokağa çıkma yasağının kaldırılmasının ardından teröristlerin oluşturduğu tahribat ortaya çıktı.

31 Aralık 2015 Perşembe 16:57A+A-

Mardin'in Dargeçit ilçesinde uygulanan sokağa çıkma yasağının kaldırılmasının ardından PKK mensuplarının ilçeye verdiği zarar gün yüzüne çıktı.

Güvenlik güçlerince PKK mensuplarının faaliyetlerine son verilmesi, kamu düzeninin sağlanması, vatandaşların can ve mal güvenliğinin temin edilmesi amacıyla 11 Aralık'ta ilan edilen sokağa çıkma yasağının kaldırılmasıyla teröristlerin ilçede oluşturduğu tahribat ortaya çıktı.

Bazı mahallelerde ev ve iş yerlerindeki tahribat, yaşanan çatışmaların şiddetini gözler önüne serdi.

Birçok ev ve iş yeri militanların infilak ettirdiği patlayıcılar nedeniyle kullanılamaz hale gelirken binalardaki kurşun izleri dikkat çekti.

Çok sayıda ev, iş yeri ve aracın zarar gördüğü ilçede evleri kullanılamaz hale gelenlerle can güvenliği endişesi taşıyan bazı ailelerin evlerini terk etmek zorunda kaldığı öğrenildi.

Çatışmanın yoğun yaşandığı Safa Mahallesinde PKK militanlarının tuzakladıkları el yapımı patlayıcıyı infilak ettirilmesi sonucu bazı ev, araba ve iş yerlerinde zarar oluştuğu görüldü.

Evleri zarar gören vatandaşlar soğuktan korunmak için soğuktan korunmak için pencerelerinin camları kırılan bölümlerini yastıkla, kurşun izlerini de kartonla kapatmaya çalışıyor.

İlçede bazı hayvanların da telef olduğu saldırılarda özel bir eğitim ve rehabilitasyon merkezinin pencere ile tabelaları zarar gördü.

- "Kar yağdı ama çoluk çocuk evimizden taşınıyoruz"

Vatandaşlardan A.A, evlerinin yaşanan olaylarda zarar gördüğünü belirterek, soğuk havada mağdur olduklarını söyledi.

Evlerinden ayrılmaya mecbur olduklarını dile getiren A.A, ilçede kiraladıkları başka bir eve taşınacaklarını belirtti.

A.A, eşyalarını topladıklarını kaydederek, "Kar yağdı ama çoluk çocuk evimizden taşınıyoruz. Yapacak başka bir şeyimiz yok. Bu evde artık oturamayız. Kiraya gideceğiz. Evimiz patlayıcılardan dolayı zarar gördü. Evimizin camları kırıldı, zemini zarar gördü. Bomba patlatıldığında deprem olduğunu düşündük" ifadelerini kullandı.

A.A, Dargeçit Kaymakamlığına destek için başvuruda bulunduklarını dile getirdi.

E.D de saldırılar nedeniyle büyük mağduriyet yaşadıklarını belirtti.

Evlerinin camlarının kırıldığını anlatan E.D, pencerelerin camları kırılan bölümlerini soğuktan korunmak için yastıklarla kapatmaya çalıştıklarını sözlerine ekledi.

AA

HABERE YORUM KAT