1. HABERLER

  2. HABER

  3. Dargeçit ve Nusaybin'de 14 PKK'lı Öldürüldü
Dargeçit ve Nusaybin'de 14 PKK'lı Öldürüldü

Dargeçit ve Nusaybin'de 14 PKK'lı Öldürüldü

Mardin Valiliği, “sokağa çıkma yasağı”nın uygulandığı Dargeçit ve Nusaybin ilçesinde 14 PKK'lının öldürüldüğünü, 2'sinin de yaralı ele geçirildiğini bildirdi.

23 Aralık 2015 Çarşamba 09:31A+A-

Mardin'in Dargeçit ve Nusaybin ilçelerinde “sokağa çıkma yasağı”nın ardından düzenlenen operasyonlarda, 14 PKK'lı öldürüldü, 2 PKK mensubu da yaralı ele geçirildi.

Çatışmalarda, 5 polis ile 5 vatandaş da yaralandı.

Mardin Valiliği'nden yapılan açıklamada, “PKK mensuplarının yakalanması, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması” için Dargeçit'te 11 Aralık'ta, Nusaybin ilçesinde ise 21 Aralık'ta “sokağa çıkma yasağı” ilan edildiği hatırlatıldı.

Polis ve jandarma kuvvetlerinin koordineli şekilde yaptığı faaliyetler sonucunda, Dargeçit ilçesinde 12 PKK mensubunun öldürüldüğü, 2 PKK mensubunun da yaralı olarak ele geçirildiği belirtilen açıklamada, “güvenlik” güçlerine yönelik 38 roketatarlı saldırı düzenlendiği bildirildi.

Futbol ve Voleybol Topu İçinde Bomba

PKK mensupları tarafından yerleştirilen 6 tuzaklanmış bombanın “güvenlik” güçleri tarafından imha edildiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Güvenlik güçlerimize yönelik futbol ve voleybol topu içerisine yerleştirilmiş 6 el yapımı bomba atılmıştır. 6 perde/branda ve 2 barikat kaldırılmıştır. Terör örgütü mensuplarınca, barikat olarak kullanılan römork ile minibüs kaldırılmıştır. İcra edilen operasyonlar esnasında 5 polis memurumuz ve 4 vatandaşımız yaralanmıştır.”.

Nusaybin ilçesinde ise 2 PKK’lının öldürüldüğü belirtilen açıklamada, “güvenlik” güçlerine 2 roketatarlı saldırı ve 1 el yapımı bomba atıldığı, 4 perde/branda kaldırıldığı ve operasyonlar esnasında 1 vatandaşın yaralandığı bildirildi.

AA

HABERE YORUM KAT