1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SUDAN

  4. Darfur’da Çatışmalarda Ölü Sayısı 100’ü Geçti
Darfur’da Çatışmalarda Ölü Sayısı 100’ü Geçti

Darfur’da Çatışmalarda Ölü Sayısı 100’ü Geçti

Sudan'ın Darfur bölgesinde Arap kabileleri arasında çıkan çatışmalarda hayatını kaybedenlerin sayısının 100'e yükseldiği bildirildi.

17 Kasım 2013 Pazar 00:32A+A-

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Miriyasa ve Selamet kabileleri arasında devam eden şiddetli çatışmalarda ölenlerin sayısı 100'e çıktı, yüzlerce kişi yaralandı.

Sudan hükümetinin, çatışmaların sonlandırılmasına yönelik uyarılarına rağmen uçaksavar gibi ağır silahların da kullanıldığı çatışmaların devam ettiği ve her iki kabileden de kayıp verildiği kaydedildi.

Sudan Savunma Bakanı Abdurrahim Muhammed Hüseyin, daha önce yaptığı açıklamada, yıl sonuna kadar bölgedeki kabile çatışmalarını sona erdirecek operasyonlar düzenleyerek, bölgedeki güvenlik sorununu çözeceklerini söylemişti.

Sudan makamlarının resmi verilerine göre, Darfur'daki kabile çatışmaları nedeniyle 2013 yılında 460 bin kişi ülkedeki başka bölgelere göç etti.

Başkent Hartum'un 1300 kilometre batısında yer alan Çad sınırındaki Darfur'da, yerel kabileler ile Arap kabileleri arasında başlayan anlaşmazlık, 2003'te isyana dönüşmüştü. Sudan hükümetinin desteklediği Janjavid militanlarıyla yerel kabilelerin kurduğu Toro Boro milisleri arasında 2003'ten itibaren şiddetli çatışmalar yaşanırken, soruna zaman zaman Çad yönetiminin de müdahil olarak Toro Boro milislerine destek sağladığı iddia ediliyor.

AA

HABERE YORUM KAT