1. HABERLER

  2. HABER

  3. Darbeyi İhbar Eden Mektup Yok Edilmiş
Darbeyi İhbar Eden Mektup Yok Edilmiş

Darbeyi İhbar Eden Mektup Yok Edilmiş

Darbe planlarının, 2004 yılında bir subay tarafından Hava Kuvvetleri Komutanlığına ihbar mektubu ile bildirildiği ortaya çıktı.

22 Mayıs 2013 Çarşamba 00:45A+A-

Murat Alan / Yeni Akit

Kamuoyunun 2007 yılında Nokta Dergisi’nden öğrendiği darbe planlarının, 2004 yılında Atatürkçü bir subay tarafından Hava Kuvvetleri Komutanlığına ihbar mektubu ile bildirildiği, mektubun Genelkurmay Başkanlığı’na ulaştırılmadan yok edildiği ortaya çıktı.

TSK’daki darbe planlarını ifşa eden Atatürkçü subayın sümen altı edilen Ağustos 2004 tarihli mektubunda, geçtiğimiz yıl şüpheli bir şekilde intihar eden Balyoz sanığı Tarık Akça, eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Org. İbrahim Fırtına ve Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım hakkında şok iddialar yer alıyor.

Akit’in ele geçirdiği mektupta, “Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın değerli generalleri, Orgeneral Fırtına hakkındaki bazı bilgileri sizinle paylaşmak istiyorum. Albay Tarık Akça, Fırtına paşanın darbe hazırlığını koordine etmektedir. Kendisi darbenin en ince ayrıntılarıyla uğraşmaktadır. Generaller arasında kuryelik yapmaktadır. Telefonu kontrollü kullanarak açık vermemektedir” şeklinde ifşaatlarda bulunuluyor. İhbarcı subay intihar eden Akça’nın darbe planlarında kilit konumda olduğunu vurguluyor.

Fırtına’nın Darbe Plânları

Balyoz ve Ergenekon davasına konulan darbe planları 2004 yılında Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na ihbar edildiği halde dikkate alınmamış. “Vatanını Milletini Seven Atatürkçü Bir Personel” imzasıyla Hava Eğitim Komutanlığı’nda Sınıf Okul Komutanı Tuğgeneral Özkan Anıl’a gönderilen mektupta, dönemin Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İbrahim Fırtına’nın darbe çalışması içinde yer aldığı, general seviyesindeki darbe planı yapıldığı, Fırtına’nın çok güvendiği bazı isimleri bu hususta kurye olarak kullandığı belirtiliyor.

10 Ağustos 2004’te Hava Pilot Tümgeneral Hikmet Çelik imzasıyla Hava Eğitim Komutanlığı’na iletilen mektubun sümen altı edildiği, Genelkurmay Başkanlığı’nın ihbar mektubundan haberdar olmaması için tedbir alındığı kaydedildi.

Sümen Altı Edilen O Mektupta…

“Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın Değerli Generalleri.

Hepimizin Komutanı Orgeneral H.İbrahim Fırtına hakkında bazı bilgileri sizinle paylaşmak istiyorum” cümleleriyle başlayan 2 sayfalık mektupta, darbe planları ve dönemin Hava Kuvvetleri’ndeki skandallar ile ilgili şu ifadeler kullanılıyor:

“Fırtına Paşamız -Devlet parasını çar çur etmek, -Zamparalık yapmak, - Darbe hazırlığı yapmak. Bunların açılımını yapacağım ancak öncelikle etrafındaki kişileri belirtmekte fayda var. Kur. Albay Tarık Akça, Kur. Yarbay İsmet Çıngı, Bşçvş. Baysun Türk. Hani derler ya ‘Al birisini vur öbürüne’ aynen öyle. Koskoca Hv.K.K.nın etrafındaki kişilere bakar mısınız? Darbeci, mafyacı, hırsız ne ararsan var. Komutanımız F.B. Başkanı Aziz Yıldırım ile de çok samimidir. Aziz Beyin Hv K.lerinden aldığı ihaleleri de incelerseniz iyi olur. Demir tüccarı Hasan Gocay’ın oğlu Mert Gocay’ın Fırtına Paşanın himayesinde askerlik yaptığı ve karşılığında babasının Zekeriyaköy’de villa verdiğini duymayan kalmadı.

İsmet Çıngı Konuşursa Türkiye Ayağa Kalkar

İsmet Çıngı. Yazacak hiçbir şey yok. Çünkü her şey o kadar çok yazıldı ve söylendi ki. Adamın vukuatı liseden (Pertevniyal) başlıyor. Harp Okulundan mezuniyeti, Akademiye girişi ve çıkışı, SSS olması, Behçet Cantürk ile ilişkisi. Hv.K. İstihbarat başkanlığında en kalabalık dosya onundur. Hakkında bu kadar şaibe, ihbar, şüphe olan birisi Hv.K.Komutanı’nın özel sekreteri. İsmet Çıngı konuşursa Türkiye ayağa kalkar.

“Aziz Dostları Manken Hazırlıyor”

Fırtına Paşa devamlı Golf uçağı ile İstanbul’a gidiyor! Hafta sonları ne görevi var?

Zamparalık yapmaya gidiyor İstanbul’daki yakın ve Aziz dostları kendisine çıtır manken hazırlıyor. İsmet de bu işleri koordine ediyor ve Fırtına Paşa rahatlayıp geliyor.

Hava Kuvvetleri Komutanı, aile reisi, 2 çocuk babası ve devlet adamı Fırtına Paşa…

İntihar Eden Albay Darbenin Kilidi

Tarık Akça. Kendisini vatan kurtaran adam olarak gören albayımız istihbaratçı olup bir süre MİT’te görev yapmıştır. Tarık Akça general olmazsa istifa edeceğini sık sık söylemektedir.

Tarık Akça  Fırtına Paşanın darbe hazırlığını da koordine etmektedir. Tarık Albay’ın tek hedefi ve derdi darbe yapmaktır. Gen- Kur Başkanı’na dahi alenen söz söylemektedir. Kendisi darbenin en ince detayları ile uğraşmaktadır. Darbeci generaller arasında kuryelik ve akıl hocalığı yapmaktadır. Telefonu kontrollü kullanarak açık vermemek için çabalıyor. Görüşmeleri şahsen yapıyor, yaptırıyor. Kurye görevini başarıyla yürütüyor.”

“Fırtına Gibi Esiyor Ama Kendisi de Fırtınaya Kapılıp Gidebilir”

Saygıdeğer komutanlarım, omzunda rütbe, beyninde akıl ve yüreğinde vicdan taşıyan silah arkadaşlarım, yukarıda anlattığım olaylar ve kişiler sayesinde gözbebeğimiz T.S.K. bağrından çıktığı milletinin gözünde değerini yitiriyor. Saygınlığı azalıyor. Güvenilirliğini kaybediyor. Kıtalarda canla başla çalışan personel bunları biliyor ve kahroluyor. Daha fazla uzatmayacağım. Fırtına Paşamız fırtına gibi esiyor ama kendisi de fırtınaya kapılıp gidebilir. Bildiklerimi sizinle paylaşmak ve YAŞ öncesi dikkatinizi çekmek istedim. Sevgi ve saygılarımla, İmza Vatanını milletini seven Atatürkçü bir personel.”

Mektubu En Son Gören Kişi Sanıklar İçin Aidat Toplattı

Hava Kuvvetleri Komutanlığı arşivinde ihbar mektubu ile ilgili herhangi bir ize rastlanmazken, Akit’in ele geçirdiği bir başka belgede ise mektubun son olarak Hava Pilot Tümgeneral Hikmet Çelik’e ulaştığı, Hava Tuğgeneral Özkan Anıl adına gönderilen mektubun Hava Eğitim Komutanlığı’na iletildiği ifade edildi.

Belgede imzası bulunan en kıdemli personel Tümgeneral Hikmet Çelik’in ismi Ergenekon ve Balyoz sanıklarının avukatlık ücretlerinin ödenmesi için bağış adı altında toplanan paralarla gündeme gelmişti. Emekli olduktan sonra TSK Dayanışma Vakfı Genel Müdürlüğü’ne getirilen Çelik’in sanıklara maddi kaynak sağlamak adına “her ordu personelinden 30 liralık aidat yatırması”nı isteyen bir aidat bildirisi hazırladığı vurgulanmıştı.

Albay Akça İntihar Etmişti

Mektupta ismi geçen Albaylar Davut İsmet Çıngı ve Tarık Akça ise Balyoz davasında sanık durumundaydı. Darbenin kilit ismi olduğu söylenilen Tarık Akça, geçtiğimiz yıl şüpheli bir şekilde intihar etmişti. Hava İstihbarat Kurmay Kıdemli Albay olan Akça’nın, 2003’te 1. Ordu Komutanlığı’nda düzenlenen Balyoz seminerinde Genelkurmay İstihbarat Başkanlığı Cari İstihbarat Şube Müdürlüğü yaptığı öğrenildi. Akça’nın, “Oraj Hava Harekatı Planı” kapsamında, kurulacak sıkıyönetim komutanlıklarında kullanılacak personeli belirlemekle görevli olduğu iddia edilmişti. Balyoz davası sanığı, emekli hava istihbarat kurmay kıdemli albay Ali Tarık Akça (50), 11 Nisan 2012’de Maltepe Fevzi Çakmak 2 Sokak’taki bir iş merkezinde ölü bulunmuştu.

 

HABERE YORUM KAT