1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Darbeciler Suud’dan Hac da Gösteri Yasağı İsteği
Darbeciler Suud’dan Hac da Gösteri Yasağı İsteği

Darbeciler Suud’dan Hac da Gösteri Yasağı İsteği

Darbeciler, Suudi Arabistan'dan, Müslüman Kardeşler Teşkilatı'na (İhvan) mensup Mısırlı hacıların, hükümet aleyhine gösterilere katılması durumunda geri gönderilmesini talep etti.

11 Ekim 2013 Cuma 15:56A+A-

Mısır Vakıflar Bakanı Muhammed Muhtar Cuma, Suudi Arabistan Hac Bakanı Bender el-Haccar'dan, Müslüman Kardeşler Teşkilatı'na (İhvan) mensup Mısırlı hacıların, hükümet aleyhine gösterilere katılması durumunda geri gönderilmesini talep ettiğini söyledi.

Mısır hac kafilesi başkanlığını da yapan Cuma,hac mevsimi boyunca siyasi söylemlerde ve eylemlerde bulunulmaması için hacıları bilinçlendirmeye çalıştıklarını, çünkü böyle davranışlarda bulunmanın dinen haram olduğunu ifade etti.

"Herkesin de bildiği gibi İhvan, uluslararası bir kuruluş. Bu kuruluşa mensup kimselerin siyasi eylemlerde bulunması ve bu eylemleri Mısır-Suudi Arabistan ilişkilerinde sorun oluşturmak için kullanması ihtimalinden endişe ediyorduk" diyen Cuma, Bakan Haccar'ın durumun farkında olduğunu kendisine bildirdiğini, Suudi Arabistan güvenlik güçlerinin görevini layıkıyla yerine getirdiğini, siyasi söylem ve eylemlerde bulunulmasına izin vermeyeceklerini ifade ettiğini belirtti.

AA

HABERE YORUM KAT