1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Darbeciler Rabia Meydanı'nın Adını Değiştirdi
Darbeciler Rabia Meydanı'nın Adını Değiştirdi

Darbeciler Rabia Meydanı'nın Adını Değiştirdi

Mısır'da, darbeci güçlerin Ağustos 2013'te darbe karşıtlarına yönelik kanlı müdahalesi ile dünya gündemine gelen Rabiatul Adeviyye Meydanı'nin ismi, "Hişam Berakat" olarak değiştirildi.

16 Temmuz 2015 Perşembe 00:10A+A-

Sisi cuntası kirli bir işe daha imza attı. Darbecilerin emrindeki emniyet güçlerinin Ağustos 2013'te darbe karşıtlarına yönelik gerçekleştirdiği katliam ile dünya gündemine gelen Rabiatul Adeviyye Meydanı'nin isminin "Hişam Berakat" olarak değiştirildiği bildirildi.

Darbe hükümetinden yapılan yazılı açıklamada, "Bakanlar Kurulu, Rabiatul Adeviyye Meydanı'na, geçen ay öldürülen Başsavcı Hişam Berakat'ın isminin verilmesini onaylamıştır" ifadesine yer verildi.

Darbe yönetiminin başsavcısı Berekat, geçen ay, konvoyunu hedef alan bombalı saldırının ardından yaralı olarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti. 

Mısır'da 3 Temmuz 2013'teki askeri darbenin ardından yapılan gösterilerin merkezi konumundaki Rabiatul Adeviyye Meydanı, emniyet güçlerinin kanlı müdahalesine sahne olmuş, olayda yüzlerce kişi ölmüş yüzlercesi de yaralanmıştı.

 

HABERE YORUM KAT