1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Darbeciler Mısır’da 3’ü Kadın, 5 Kişiyi Öldürdü!
Darbeciler Mısır’da 3’ü Kadın, 5 Kişiyi Öldürdü!

Darbeciler Mısır’da 3’ü Kadın, 5 Kişiyi Öldürdü!

Mansura'da göstericilere Baltacılar tarafından saldırı düzenlendi; 3'ü kadın 1'i çocuk 5 şehit edildi. İskenderiye'de müdahale sürüyor.

20 Temmuz 2013 Cumartesi 11:05A+A-

HAKSÖZ-HABER

Mısır'da dün yine yüz binlerce darbe karşıtı sokaklara indi. Mısır'ın üçüncü büyük kenti Nil Deltası'ndaki Mansura'da, darbe karşıtı gösteri düzenleyen protestocuları hedef alan silahlı saldırıda biri çocuk, 3'ü kadın 5 kişi şehit oldu. Saldırıları Baltacılar düzenledi. Kadınların ikisinin ise keskin nişancılar tarafından öldürüldüğü belirtiliyor.

Mursi yanlıları, Zafer ve Geçiş Cuması faaliyetleri çerçevesinde, Kahire, Gize Mansura, Dimyat, Minya ve İskenderiye gibi farklı şehirlerde 'Darbeyi Kırma' sloganıyla kalabalık gösteriler düzenledi.

Kahire'de dün 18 camiden çıkarak sokaklarda devam eden büyük yürüyüşler, Rabiatül Adeviyye ve Nahda Meydanında son buldu.

Dünya Bülteni'nde yer alan habere göre Cumhurbaşkanı Sarayına doğru giden grup ise ordunun attığı göz yaşartıcı bombalarla dağıtıldı. Savunma Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı Muhafızları Alayına ulaşmaya çalışan göstericilerin ilerlemesi de ordunun kurduğu barikatlarla engellendi.

Kahire'deki göstericilerin ilerlemesi ordu tarafından engellense de Dakahliyye iline bağlı Mansura şehrinde düzenlenen göstericileri ordu değil Baltacılar olarak bilinen suç çeteleri bekliyordu.

Ateşli ve keskin silahlarla donatılan baltacılar, göstericilerin silahlardan korkmayıp ilerlemesine karşı ellerindeki silahları kullandılar.

İçinde çok sayıda kadının bulunduğu göstericiler ile Baltacılar arasında çıkan çatışmalarda göstericilerden 3'ü kadın 5 kişinin hayatını kaybettiği, onlarca kişinin yaralandığı öğrenildi.

Hayatını kaybeden 3 kadından 2'sinin gerçek mermilerle öldürüldüğü duyuruldu. Diğer kadında belli bir yara bulunmadığı ifade edildi.

hala-muhammed-bosisa-misirli-kadin_mansura.jpg
Hala Muhammed Boşişa, henüz liseyi geçtiğimiz sene bitirmişti.

Saldırıda şehit edilen Hala Boşişa'nın twitter'da yayınladığı son mesajlarından: “Şehadete olan sevgimiz hayata olandan çok çok fazladır.”

hala-bosisa_misir-sehadet_mansura.jpg

Dakahliye ilinin Hürriyet ve Adalet Partisi Merkezinin Genel Sekreteri İbrahim Abu-uf, Masura gösterisindeki kadınların eğitilmiş nişancılar tarafından öldürüldüğünü ileri sürdü.

BALTACILAR POLİS EŞLİĞİNDE SALDIRIYOR

İhvan’ın partisi Hürriyet ve Adalet Partisi (HAP) Sözcüsü Cihad el-Haddad ise, göstericilere polis desteğinde saldırı düzenleyenlerin Hüsnü Mübarek'in kapatılan partisi NDP üyeleri olduğunu iddia ederek, olayda İslam Abdulani, Hala Ummu Şeyma ve Emel Ferhat isimli kadın protestocuların hayatını kaybettiğini söyledi. Haddad, olayda hayatını kaybedenlerin darbe karşıtı gösterilere katıldıklarını ve tamamının başlarından silahla vurularak öldürüldüğünü ileri sürdü.

Saldırıda hayatını kaybeden 13 yaşındaki çocuğun ise henüz kimliğinin tespit edilemediği ifade edildi.

İskenderiye şehrinin Sidi Gabir mahallesinde Mursi yanlıları saldırıya uğradı. Mursi karşıtları saldırılara karşı koyarken ordunun müdahale ettiği haberleri geliyor.

Bedeviler İsyan Ediyor

Öte yandan Mansura saldırısına tepki gösteren Bedevi kabileleri Kuzey ve Güney Sina'ya giden yolları kapattılar. El Ariş, Taba, Refah karayolları trafiğe kapatıldı. Mısır’ın İsrail ve Gazze ile karayolu bağlantısı kesildi.

Devam edecek...

 

HABERE YORUM KAT