1. HABERLER

  2. HABER

  3. 15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ

  4. "Darbeciler Kaçarak Kurtulamayacaklar"
"Darbeciler Kaçarak Kurtulamayacaklar"

"Darbeciler Kaçarak Kurtulamayacaklar"

Muğla Valisi Çiçek, "Bunların kimlikleri, fotoğrafları belli. Türkiye'de yaşamaları artık mümkün değil. Kaçarak kurtulamayacaklar" dedi.

30 Temmuz 2016 Cumartesi 18:53A+A-

Muğla Valisi Amir Çiçek, Marmaris'te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kaldığı otele saldırı düzenleyen 37 darbeci askerden 25'inin yakalandığını ve bu kişilerden 20'sinin tutuklandığını bildirdi.

Vali Çiçek, Ula ilçesindeki Akyaka Jandarma Karakol Komutanlığında, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ayrılmasının ardından Marmaris ilçesinde konakladığı otele gerçekleştirdiği saldırıya ilişkin düzenlediği basın toplantısında, 15 Temmuz gecesinde devletin güvenlik güçlerinin ihanet çetesinin yapmayı planladıkları o eylemin önüne geçmek için hızlı refleks gösterdiğini söyledi.

37 kişiden 25'i yakalandı

Yapılan aramalar sonucunda 25 kişinin yakalandığını anlatan Çiçek, şöyle konuştu:

"O gece çatışma yapılırken bunlara destek verecek helikopterlerin yakıt alamaması nedeniyle bu kişiler amaçlarına ulaşamayacaklarını anlayınca sabaha doğru İçmeler yakınındaki ormanlığa sızdılar. O andan itibaren devletimizin güvenlik güçleri bunların peşine düştü. Güvenlik güçlerimiz bunları silahlarıyla yakalayıp adalete teslim etmek ve karşılık veriyorsa da onları imha etmek için çalışma başlattı. Muğla Jandarma Komutanlığı, Bornova Jandarma Komando Tugayı, kuvvet komutanlıklarından sağlanan birlikler ve denizdeki güçlerimizle bugüne kadar Marmaris, Datça, Bozburun, Gökova'yı adım adım, ağaç ve taş dibi, su başı, dere kenarı, otluk ve sazlık alanlar, boş evler tek tek arıyoruz. 37 kişiden 25'i yakalandı. Bu kişilerden de 20'si tutuklandı. 5'i hakkında gözaltı işlemleri devam ediyor."

"Devletimizin tüm güçleri tek vücut oldu"

Operasyon yapılan bölgelerin sık bitki örtüsü olduğuna işaret eden Çiçek, "Bunlar kendilerini çok fazla saklayamayacaklar. Gece görüşlerle tarama yapıyoruz. Operasyon bölgesinde devletimizin tüm güçleri tek vücut oldu. İhanet çeteleri her ne kadar devletimizin önemli kurumlarından çıksa da o kurumlarımız şu anda bunlarla mücadele edecek ekiplerini verdiler. Bütün komutanlıklarımız, emniyet müdürlüklerimiz bize destek verdiğini görüyoruz." dedi.

Çiçek, denizden de bu kişilerin Yunanistan adalarına kaçmaması için deniz kuvvetlerinin hücumbot, sahil güvenlik komutanlığının da botlarla duvar ördüğünü vurguladı.

"Kaçarak kurtulamayacaklar"

Özel Kuvvetler Komutanlığı'ndan da bir bölüğün operasyon bölgesinde olduğunu anlatan Çiçek, şunları söyledi:

"Bunları tüm kamuoyunun bilmesi için söylüyorum. Devletimizin bütün kurumları, kuruluşları başında komutanlarıyla emniyet müdürlüğümüzün ekipleri tek bir olup bunlarla mücadele ediyor. Niye yapıyor? Çünkü bunlar memleketin temeline dinamit atan, memlekete ihanet çeteliği yapıp başaramayan 'cuntacı' denilen kesim. Bütün bu kuvvetlerle çalışma yaparken aradığımız kişiler kaçıyor. Bize karşı koyamıyorlar. Koyarlarsa zaten görecekler ne olacaklarını. Bunların kimlikleri, fotoğrafları belli. Türkiye'de yaşamaları artık mümkün değil. Kaçarak kurtulamayacaklar."

"Ne yerlerse yesinler ele düşecekler"

Operasyonun sonucunun olumlu biteceğine inandığını kaydeden Çiçek, "Arkadaşlarımız canla başla, gece gündüz demeden taş, ova, deniz, gördüğünüz doğanın çetin haline rağmen arıyorlar. Yılan yesinler, çıyan yesinler, ot yesinler, ne yerlerse yesinler sonunda ele düşecekler." diye konuştu.

"Yakalayamamak gibi bir endişemiz yok"

Meselenin sadece Muğla'nın değil Türkiye'nin meselesi olduğunun altını çizen Çiçek, "12 tanesi de Türkiye topraklarında yaşayamayacaklar." diye konuştu.

"Bulamamak ya da yakalayamamak gibi bir endişemiz yok." diye konuşan Çiçek, operasyona 500'ü bulan polis ve askeri personelin katıldığını kaydetti.

AA

HABERE YORUM KAT