1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Darbeci Sisi’nin subayı hemşireleri darp etti
Darbeci Sisi’nin subayı hemşireleri darp etti

Darbeci Sisi’nin subayı hemşireleri darp etti

Mısır’daki bir hastaneye hamile bir kadının götürülmesiyle başlayan saldırıda 6 hemşire ve 3 kadın işçi darp edilirken üç hemşirenin el ve ayaklarında kırıklar olduğu, bir hemşirenin de bebeğini kaybettiği aktarıldı.

05 Aralık 2022 Pazartesi 23:16A+A-

HAKSÖZ HABER

Askeri yetkililerden çekinen hastane müdürünün de şikayetçi olmamaları konusunda hastane personelini ikaz ettiği video darbeyle beraber gelen askeri etkinliğin gücünü yansıttığı yorumlarına neden oldu.

Bir hava kuvvetleri subayı, Mısır'ın Menufia Valiliği'ndeki Kuesna kentindeki bir devlet hastanesinde hemşirelere saldırırken görüntülendi. Kameraya kaydedilen ve Twitter'da paylaşılan şiddet videosu ülke çapında tepkilere neden oldu.

Altı hemşire ve üç kadın işçiye saldıran asker ve yakınlarını şikayet etmek isteyen hastane personeli hem hastaneye gelen polisler hem de hastane yönetimi tarafından ‘olayın peşini bırakmaları’ yönünde tehdit edildi.

 

 

 

Hastane personeline yönelik gerçekleştirilen saldırının hamile bir kadının hafif kanamayla acil servise gelmesi ve kadının ailesinin ultrasonu yapan hemşire yerine doktorun bulunmasını istemesi üzerine gerçekleştiği öğrenildi.

Olayın basına yansımasının ardından ortaya çıkan bilgiler kan dondurdu. Altı hemşire ile üç kadın işçiye saldıran subay ve yakınlarının kalın iplerle darp ettiği bir hemşirenin hamile olduğu ve saldırı sonrası düşük yaptığı belirtildi. Hemşirelerden üçünün de el ve ayak kemiklerinde kırıklar olduğu kaydedildi.

Sızdırılan bir başka videoda ise hastane müdürünün suça tanık olan çalışanları sessiz kalmaları için tehdit ettiği anlar kaydedildi.

 

Hastane müdürünün saldırıya tanık olan çalışanları tehdit ettiği anlar kayda alındı. 

 

 

Polis memurlarından birinin olay yerine geldikten sonra, failin ordudan olduğunu öğrenince tekrar ayrıldığı aktarıldı. Mısır Sağlık Bakanı Halid Abdulgaffar, Kuesna Merkez Hastanesi hashtag'i altında sosyal medyada paylaşılan görüntülerin ardından sorumlular hakkında ‘acil bir soruşturma talimatı’ başlatıldığını duyurdu.

 

Hastane personelini darp eden subayın yargı önüne çıkarılması talep edilirken ilgili makamların suskunluğu dikkat çekiyor.

 

misirli-subay-hastane.jpg

 

İnternette yayınlanan görüntülerin ardından hastane personellerine dönük gerçekleştirilen saldırılarla ilgili bir bilgisel yayınlayan Mısırlı gazeteci Usame Gaveş’e göre, “Mısır'da bu tür saldırıların cezası diğer ülkelerden çok daha düşük. Saldırılar, 2011 ayaklanmasından bu yana arttı ve sıklıkla ölüm ve yaralanmayla sonuçlandı. Hastalar, ciddi bir yoğun bakım ünitesi eksikliği ve kronik bir tıbbi malzeme eksikliği ile karşılaşıyor. Hasta yakınlarının sağlık personelini darp ettiği yüzlerce olay gerçekleşti. Sağlık sisteminin çöküşün eşiğinde olduğu biliniyor.”

HABERE YORUM KAT

1 Yorum