1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Darbeci Polis Yine Göstericileri Vurdu: 3 Ölü
Darbeci Polis Yine Göstericileri Vurdu: 3 Ölü

Darbeci Polis Yine Göstericileri Vurdu: 3 Ölü

Mısır'ın çeşitli kentlerinde cuma namazı sonrası düzenlenen gösterilerde, darbe protesto edildi. Giza ve Kahire'deki gösterilerde üç kişi hayatını kaybetti.

09 Ocak 2015 Cuma 16:50A+A-

İslam Osmanoğlu’nun haberi:

Mısır'ın çeşitli kentlerinde cuma namazı sonrası darbe karşıtı gösteri düzenlendi. El Cezire'nin haberine göre, bu gösterilerden Giza ve Kahire'dekilerine polisin silahla müdahalesi sonucu üç gösterici hayatını kaybetti. 

Giza şehrinin El Haram mahallesi ve Kahire'nin El Matariyye mahallesinde de göstericilerle Mısır güvenlik güçleri arasında da bazı çatışmalar oldu. Göstericiler bu iki mahallede gerçekleştirdikleri gösteriler sırasında lastik yakarak yolları kapattı. Bu gösterilere de müdahale eden polisin, plastik mermi ve gaz bombaları kullandığı belirtiliyor.

Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek için Ulusal İttifak'ın çağrısı üzerine cuma namazı sonrası bir araya gelen göstericiler, başkent Kahire, Giza, Beni Süveyf, Zakazik, Şarkiyye, Mansura, Hilvan, Asyot, Bahira, Kefruddevvar, Feyyum, Dakahliye ve Dimyat kentlerinde yönetimi protesto etti.

Mısır bayrakları ve seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin posterlerini taşıyan göstericiler, darbe karşıtı sloganlar attı. Göstericiler ayrıca, tutukluların serbest bırakılmasını istedi.

Mısır'da 3 Temmuz 2013'teki askeri müdahalenin ardından başlayan gösteriler, devrik lider Hüsnü Mübarek ve eski İçişleri Bakanı Habib Adli ile yardımcılarının 25 Ocak Devrimi'nde öldürülenlere ilişkin davada suçsuz bulunmalarıyla yeniden ivme kazanmıştı.

(Dünya Bülteni)

 

HABERE YORUM KAT