1. HABERLER

  2. HABER

  3. Darbeci Paşaların Serveti Dudak Uçuklattı
Darbeci Paşaların Serveti Dudak Uçuklattı

Darbeci Paşaların Serveti Dudak Uçuklattı

12 Eylül soruşturması çerçevesinde paşaların mal varlıklarıyla ilgili mahkemeye sunduğu raporun içeriği ortaya çıktı.

18 Eylül 2012 Salı 04:33A+A-

12 Eylül soruşturması çerçevesinde Mali Suçları Araştırma Kurumu'nun (MASAK) emekli orgeneraller Kenan Evren ile Tahsin Şahinkaya'nın malvarlıklarıyla ilgili mahkemeye sunduğu raporun içeriği ortaya çıktı.

Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi'ne geçtiğimiz cuma ulaşan 55 sayfalık rapor ve ekindeki iki klasör dava dosyasına girdi. Raporda sanıkların darbe döneminde edindikleri servetlerine ilişkin bilgi yer almadı. Evren ve Şahinkaya'nın darbe dönemindeki malvarlıklarıyla ilgili araştırmanın sürdüğü belirtilerek, "2001'den öncesi, bilgisayar kayıtlarına geçmediği için araştırmalarımız devam etmektedir. Araştırmalarımız sonuçlandığında söz konusu bilgiler tarafımıza gönderilecektir." bilgisi verildi.

Sadece son 11 yıllık döneme ilişkin bilgilerin yer aldığı raporda, sanıkların malvarlıklarının bazılarının yanına kırmızı kalemle "olağan dışı" notu düşüldüğü öğrenildi. Her iki sanığın yaklaşık 20 bankada hesabı tespit edildi. Bu hesaplarda bakiyeler ve şirket hisseleri bulunuyor. Bazı hesaplarda 600 bin lira gibi para giriş çıkışları olduğu belirtiliyor. Rapora göre Evren'in üzerine kayıtlı 3 adet araba bulunuyor. 2001'den günümüzü kapsayan dönemde Evren ve ailesine ait yeni kurulmuş şirket kaydı saptandı. Evren şu an Marmaris Sağlık Hizmetleri AŞ ile Marmaris Liman Hizmetleri AŞ'nin ortağı gözüküyor. Bodrum'da 3 yazlık sahibi olan Evren'in Datça, Bornova, Muğla'da kendisine ait bazı yerlerin "alım-satım" işlemini yaptığı belirlendi. İki kızına ait 14 otomobilin kaydı çıktı.

Time Dergisi tarafından dünyanın en zengin 50 generalinden biri olarak gösterilen eski Hava Kuvvetleri Komutanı Tahsin Şahinkaya'nın ise iki otomobili ve 5 yazlığı bulunuyor. Raporda, darbe dönemine ilişkin kayıtlar olmadığı için "Şahinkaya'nın 1980 sonrası TSK'ye F-16 uçaklarının alımı sayesinde malvarlığına milyar dolarlar kattı" yönündeki iddialarla ilgili değerlendirme yer almadı. Şahinkaya'nın 19 Aralık 2002'de İzmir'de 5 yazlık satın aldığı ifade edildi. Ayrıca memleketi Merzifon ile İstanbul'da arsa, kat ve daireleri olduğu anlatıldı.

Zaman

HABERE YORUM KAT