1. HABERLER

  2. HABER

  3. 15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ

  4. Darbe Kalkışması Kanada'da Protesto Edildi
Darbe Kalkışması Kanada'da Protesto Edildi

Darbe Kalkışması Kanada'da Protesto Edildi

Kanada’nın başkenti Ottawa’da toplanan grup, Fethullah Gülen cemaatine ait olan Anadolu Kültür Merkezi önünde protestoda bulundu.

18 Temmuz 2016 Pazartesi 06:50A+A-

Fethullah Gülen cemaati mensubu bir grup askerin kalkıştığı darbeye karşı, yurt dışında yaşayanların eylemleri devam ediyor.

Darbe kalkışmasının olduğu gece Kanada’nın Toronto kentindeki Türkiye Başkonsolosluğu önünde bir grup vatandaşın toplanmasının ardından, dün de başkent Ottawa’da bir araya gelen grup, Fethullah Gülen cemaatine ait Anadolu Kültür Merkezi'ne girmeye çalıştı.

Ottawa Polisi’nin önlem almasıyla içeri giremeyen grup, burada sloganlar atarak Fethullah Gülen cemaati aleyhinde protestoda bulundu. Yaklaşık iki saat süren protesto eylemi boyunca, kültür merkezinde bir hareketlilik görülmedi.

Eylem Elçilik Önünde Başladı

Türkiye’nin Ottawa büyükelçiliği önünde gerçekleştirilen gösteriye çoğunluğu Montreal’den ve Ottawa'dan yüzlerce vatandaş katıldı. Protesto gösterisinin organizasyonunu Montreal Kanada-Türk Platformu ve Montreal Kültür Merkezi birlikte gerçekleştirdi.

Darbe kalkışmasını kınayan ve demokrasiye sahip çıkılması istenen bildiriler okunan protesto gösterisinde, “Terörist FETÖ!”, “İblis Haşhaşi FETÖ”, “Reis Ölümüne Yanındayız!”, “Sayın Cumhurbaşkanımızın Yanındayız!”, “Darbeye Karışan Teröristlerin Kökünün Kazınması En Ağır Cezaya Çarptırılmasını İstiyoruz!” ve “Vatan Millet Düşmanlarına Geçit Yok, Hür İradeye Saygımız Sonsuz” yazılı pankartlar taşındı.

Gösteride yer alan grup, elçilik binası önünde Türkiye ve Kanada bayrakları açtı. Protestocu grup, buradan Ottawa’da 2012 yılında 3 milyon dolara yaptırılan ve dönemin Kanada hükûmetinin de 500 bin dolar hibe yardımda bulunduğu Fethullah Gülen cemaati merkezlerinden Anadolu Kültür Merkezi’ne geçti. Ottawa polisinin müdahale etmediği gösteri olaysız sona erdi.

Kaynak: AA

HABERE YORUM KAT