1. HABERLER

  2. HABER

  3. 15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ

  4. Darbe Gecesi Özel Kuvvetler’de Sabaha Kadar Çatışma
Darbe Gecesi Özel Kuvvetler’de Sabaha Kadar Çatışma

Darbe Gecesi Özel Kuvvetler’de Sabaha Kadar Çatışma

Ankara Gölbaşı Özel Kuvvetler Komutanlığı'nın eğitim arazisinde darbe gecesi sabaha kadar çatışma yaşandığı ortaya çıktı.

12 Ağustos 2016 Cuma 19:53A+A-

Darbe gecesi Astsubay Ömer Halisdemir kapıda darbeci general Semih Terzi'yi vurmuş, hemen ardından da şehit edilmişti. Özel Kuvvetlerin içinde darbeci subaylar dışarıda da komutan Zekai Aksakallı'nın emriyle silah bulup evlerinden sivil kıyafetlerle koşup gelen bordo bereliler var.

Onlardan biri 22 yıldır Özel Kuvvetler'de olan Başçavuş İsmail Oğuz, 5 aylık görevden o gece evine dönmüştü. Emir üzerine tekrar özel kuvvetlere gitti. İsmail Başçavuş, sabahın ilk ışıklarına kadar çatıştı darbeci askerlerle.

Sabahın ilk ışıklarında sayıları iyice azalan darbecilere seslendi: 'Teslim olun, birbirimizin kanını akıtmak bize yakışır mı?' dedi. Karşı taraftan, darbecilerden 'Defolun gidin, birazdan kobra gelecek parçanız bile kalmayacak' yanıtı geldi. Askerlere tekrar seslenmek için ayağa kalkan İsmail Başçavuş'u darbeciler başından vurdu. Bir süre sonra kalkmak istedi ama kalkamadı.

DARBECİLERDEN TEMİZLENENE KADAR NÖBET

İsmail Başçavuş'un yardımına silah arkadaşı Niyazi Başçavuş koştu. Darbeci askerler bu kez de onu hedef aldı. Niyazi Başçavuş dakikalarca yaralı arkadaşına ulaşmaya çalıştı. En sonunda silah arkadaşını omuzlayıp dikenli telleri aştı, onu hastaneye göndermeyi başardı. Sonra da Niyazi Başçavuş birlik darbecilerden temizlenene kadar nöbete devam etti. Bu cesur direniş sonrası darbecilerin kendi aralarındaki tartışma görüntüleri de kameraya yansıdı. Bu görüntülerden kısa bir süre sonra darbeciler teslim oldu.

 

HABERE YORUM KAT