1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Darayya’da Kadın ve Çocuklardan Protesto Gösterisi
Darayya’da Kadın ve Çocuklardan Protesto Gösterisi

Darayya’da Kadın ve Çocuklardan Protesto Gösterisi

Üç yıldır kuşatma altında olan Şam’ın batısındaki Darayya’ya yardım ulaştırılmadığından, ilçeye yardım girmesi için kadın ve çocuklar protesto gösterisi düzenledi.

10 Mart 2016 Perşembe 09:28A+A-

Şam’ın batı kırsalında yer alan Darayya’da çocuklar ve kadınlar 3 yıldır kuşatma altında olan ilçeye yardımların girmesi için protesto gösterisi düzenledi. 

Kısmi ve geçici ateşkes niteliğindeki çatışmaların durdurulması anlaşması sonrası da Darayya’ya yardımların girmesini engelleyen Beşşar Esed rejimi, ilçeye Birleşmiş Milletler (BM) dahil hiçbir organizasyonun girişine izin vermiyor.

Darayya'ya daha önce kaçak yollarla yardım sokabilen halk, rejim güçlerinin bir ay önce bölgeyi tamamen kuşatmasıyla açlığa mahkum edildi.

"Darayya kuşatmasını kaldırın"

Kuşatma altındaki bölgelere insani yardım ulaştırılmasını da içeren kısmi ateşkes anlaşmasından 12 gün sonra bile hiç yardım girmeyen ilçede kadınlar ve çocuklar, düzenledikleri gösteriyle BM’ye 12 bin sivilin yaşadığı Darayya'ya yardım gönderme çağrısı yaptı.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-mun’a seslenen Darayyalı kadınlar ve çocuklar "Su istiyoruz", "Söz verilen BM yardımı nerede?", "Darayya kuşatmasını kaldırın", "Her şeye rağmen özgürlük", "Darayya’nın çocuklarına yardım edin" yazılı pankartlar taşıdılar.

AA

HABERE YORUM KAT