1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Daraya'da Kuşatma Kırıldı!
Daraya'da Kuşatma Kırıldı!

Daraya'da Kuşatma Kırıldı!

Uluslararası toplum tarafından 3 yıldır Beşşar Esed'in kuşatma altında tuttuğu bölgeler konusunda oyalanan direnişçiler, dün gece Daraya ve Muazzamiye'ye yönelik düzenledikleri şok baskınla kuşatma halkasını kırdı.

21 Haziran 2016 Salı 16:02A+A-

Yılmaz Bilgen / Yeni Şafak

Şam'ın banliyölerinden Daraya ve Muazzamiye'de Esed rejiminden aldığı ganimetlerle ayakta kalan direnişçi gruplar, 3 yıllık kuşatma bölgesinde İran destekli şii milisler ve Esed güçlerine karşı önceki gece saldırıya geçti.

40 Esed Askeri Öldürüldü

3 saatlik yoğun çatışma sonrası 40 askerini kaybeden Esed ordusu ara bölgeden çekildi. Rejim kanadında ayrıca 50'den fazla yaralı olduğu ve 11 kişinin ise esir alındığı öğrenildi.

Gece iki yerleşim birimi arasında mevzilenen Esed güçlerinin bölgeden çıkarılmasına müteakip her iki ilçede sevinç gösterileri yapıldı.

dogu_guta.jpg

Abluka Altında Ramazan!

Şam'ın Doğu Guta bölgesine bağlı Cobar beldesindeki silahlı direnişçiler, Beşşar Esed rejiminin yoğun hava saldırılarına rağmen cephe hatlarında oruçlarını tutup, mevzilerini koruyor.

Tüm olumsuz şartlara rağmen Ramazan Ayı’nda oruçlarından taviz vermeyen direnişçiler, sahur ve iftarlarını enkaz hâline gelmiş binalar arasında kurdukları mütevazı sofralarda yapıyor. Harabeye dönmüş beldedeki halk da köşe başlarındaki tezgâhlarda satılan buz ve şerbetlerle iftar yapıyor.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum