1. HABERLER

  2. HABER

  3. EKONOMİ

  4. Dar gelirli ailelerin elektrik faturalarına 80 TL destek
Dar gelirli ailelerin elektrik faturalarına 80 TL destek

Dar gelirli ailelerin elektrik faturalarına 80 TL destek

Maddi yönden durumları kötü olan ailelere Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı aileleri rahatlatmak amacıyla elektrik faturalarına destek veriyor.

07 Eylül 2020 Pazartesi 02:06A+A-

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kapsamında geliştirilen sosyal projeler sayesinde ihtiyaç sahibi olan ailelere elektrik tüketim desteği veriliyor.

Yeni Akit gazetesinin yer verdiği habere göre, elektrik desteğinin başvuru şartları ve detayları şöyle:   

Elektrik tüketim desteğine başvurabilmek için, hane içinde kişi başına düşen gelirin, asgari ücretin 3’te 1’inden az olmalıdır. Bu oran 2020 yılı için 701 TL olarak kayıtlara geçmiştir.

Bu talep bulunduğu ilçedeki en yakın PTT üzerinden yapılmalıdır. Başvuru için güncel elektrik faturası üzerinden yapılmalıdır.

Bu destek nakit olarak başvuru yapana verilmez, ilgili destek tutarı elektrik faturasından düşürülerek kalan kısım ödemesi yapılır.

Bütün bunlar için bulunduğunuz ilçedeki ikamet adresine bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı üzerinden başvuruların iletilmesi gerekir.

DESTEK YARDIMLARI NE KADAR?

1-2 kişilik hanelere aylık 75 kilovasaat- 40 TL 3 kişilik hanelere aylık 100 kilovasaat- 53 TL 4 kişilik hanelere aylık 125 kilovasaat- 67 TL 5 ve daha fazla kişilik hanelere aylık 150 kilovasaat- 80 TL yardım yapılmaktadır. Kronik hastalığı olan ve evde tıbbi cihazlarla yaşamak zorunda kalanlar ise kesintisiz güç kaynağı ile 200 TL'lik yardımdan yararlanırlar.

 

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT