1. HABERLER

  2. HABER

  3. Danıştay, Töreni Feyzioğlu'na Kapattı
Danıştay, Töreni Feyzioğlu'na Kapattı

Danıştay, Töreni Feyzioğlu'na Kapattı

Danıştay bu yılki kuruluş yıldönümü tören programından Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu’nun konuşmasını çıkardı.

11 Mayıs 2015 Pazartesi 16:45A+A-

Geçen yılki törende Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nun kürsüden yönelttiği eleştirilere sert tepki göstererek toplantıdan ayrılmıştı.

Bu yılki 147. Kuruluş Yıldönümü Tören programından Feyzioğlu'nun konuşması çıkarıldı. Danıştay Başkanlığı aynı zamanda töreni medyaya kapattı. Sabah Danıştay'a gelen medya kuruluşları içeri alınmazken sadece TRT ve Anadolu Ajansı muhabirleri içeri alındı. Davet edilen Feyzioğlu ise konuşmasına izin verilmediği için Danıştay'a gelmedi.

Danıştay, bu yıl düzenlenen tören programında sadece Danıştay Başkanı Güngör'ün konuşması yer aldı. TBB Başkanı Feyzioğlu'na programda yer verilmedi. Feyzioğlu'na sadece törene katılım için davetiye gönderildi. Törende, sadece Danıştay Başkanı Zerrin Güngör konuştu.

Tarafsız yargı adalet için vazgeçilmez

Danıştay’ın 147. kuruluş yıldönümü programında konuşan Danıştay Başkanı Zerrin Güngör, bağımsız ve tarafsız yargı düzeninin adalet için vazgeçilmez olduğunu belirtti:

"Demokratik-sosyal hukuk devletinde yargı, temel hak ve özgürlüklerle toplumun temel değerlerinin koruyucusu ve güvencesidir. Tarafsızlığını koruyamayan yargının, toplumun öfke ve tepkisini çekeceği unutulmamalıdır."

 

Danıştay'da bu yıla kadar geleneksel olarak törenlerde Danıştay Başkanı'nın konuşmasının ardından TBB Başkanları da birer konuşma yapıyordu. Geçen yılki kavganın ardından bu yıl TBB Başkanı'nın konuşması programdan çıkarılarak bu gelenek bozulmuş oldu.

Hükümet ise 1 Eylül'de Yargıtay'da yapılan yine TBB Başkanı'nın da Yargıtay Başkanı'ndan sonra konuştuğu töreni yasa ile kaldırmıştı.

AA, Al Jazeera

HABERE YORUM KAT