1. HABERLER

  2. HABER

  3. Danıştay Operasyonu 'OYAK'a Uzandı!
Danıştay Operasyonu OYAKa Uzandı!

Danıştay Operasyonu 'OYAK'a Uzandı!

Ankara'da, "Danıştay Saldırısı"yla ilgili olarak başlatılan operasyonlarda 19 ayrı noktada arama yapılıyor.

03 Ocak 2012 Salı 12:17A+A-

Ankara'da, "Danıştay Saldırısı"yla ilgili olarak başlatılan operasyonlarda 19 ayrı noktada arama yapılıyor. Operasyonlarda 9 kişi gözaltına alındı

Danıştay saldırısına ait kamera kayıtlarının silinmesine ilişkin yürütülen soruşturmada 9 kişi gözaltına alındı.

TÜBİTAK 2010 yılında savcılığa gönderdiği raporda Danıştay saldırısına ait güvenlik kameralarının silindiğini belirtmişti. Bu rapor üzerine soruşturma başlatan özel yetkili savcılık bu sabah bir çok adreste arama başlattı. İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nden alınan karar üzerine OYAK güvenlik şirketlerinin İstanbul ve Ankara şubelerinde arama yapılıyor. OYAK'ta görevli 9 kişinin de gözaltına alındığı kaydedildi.

TÜBİTAK'ın 'görüntüler silindi' raporu üzerine savcılık 19 Ocak 2010'da soruşturma başlattı. Özel yetkili savcı Süleyman Pehlivan tarafından başlatılan soruşturma şu anda savcı Muammer Akkaş tarafından yürütülüyor.

Ergenekon davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, 2 Ekim 2009 tarihli duruşmasında, Danıştay saldırısı ile ilgili kamera görüntülerinin incelenmesi için yedek üye hakim Hüsnü Çalmuk'a yetki vermişti. TÜBİTAK, 12 Ocak 2010'da kamera kayıtları ile ilgili ön raporunu Çalmuk'a sunmuştu. Bu raporda, OYAK Güvenlik'ten gelen yoğun disklerin belirtilenin aksine arızalı olmadığı, bazı kayıtların geri döndürülemez şekilde silindiği belirtildi. Bunun üzerine görevli hakim, bilirkişi ön raporunun kendisine ulaşmasından sonra 13 Ocak 2010'da sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum