1. HABERLER

  2. HABER

  3. Danimarka'da Bir Günde İki Silahlı Eylem Gerçekleştirildi
Danimarka'da Bir Günde İki Silahlı Eylem Gerçekleştirildi

Danimarka'da Bir Günde İki Silahlı Eylem Gerçekleştirildi

Danimarka’nın başkenti Kopenhag'da Charlie Hebdo toplantısına yapılan silahlı saldırının ardından bir sinagoga ateş açıldı. Saldırıda ikisi polis üç kişi yaralandı.

15 Şubat 2015 Pazar 04:12A+A-

Danimarka’nın başkenti Kopenhag'da Charlie Hebdo toplantısına yapılan silahlı saldırının ardından bir sinagoga ateş açıldı. Saldırıda ikisi polis üç kişi yaralandı.

Danimarka polisi Kopenhag Sinagogu'na yapılan saldırıda ikisi polis üç kişinin silahla vurulduğunu açıkladı. Kurşunlar polis memurlarının kol ve bacaklarına, diğer yaralının ise kafasına isabet etti.

Saldırganın koşarak kaçtığını belirten polis, olayın kafeye yapılan saldırıyla bağlantısı olup olmadığını henüz söyleyemeyeceklerini belirtti.

Danimarka kanalı TV2 ise yakındaki Norreport metro ve tren istasyonunun tahliye edildiğini bildirdi. 

Cumartesi günü Kopenhag'da Charlie Hebdo üzerinden İslam ve ifade özgürlüğü konularını tartışmak üzere yazarlar, sanatçılar ve siyasetçilerin toplandığı bir kafeye silahlı saldırı düzenlenmişti. Danimarka polisi, saldırganın araçla kaçtığını belirtmişti. Olayda bir kişi ölmüş ve üç polis de yaralanmıştı.

Görgü tanıklarının ifadelerine göre saldırının bir kişi tarafından gerçekleştirildiğini söyleyen polis, zanlının fotoğrafını basınla paylaştı.

Danimarka polis sözcüsü, olayı bir 'terör saldırısı' olarak soruşturmaya devam edeceklerini açıkladı. Danimarka Başbakanı Helle Thorning-Schmidt de "politik amaçlarla düzenlenen saldırının bir terör eylemi olduğunu" söyledi.

"Sanat, dine hakaret ve ifade özgürlüğü" başlıklı halka açık toplantının katılımcılarından İsveçli karikatürist Lars Vilks, 2007’de Hazreti Muhammed’in karikatürünü çizdiği için tepki çekmişti. O tarihten beri polis güvenliğinde tutulan Vilks’in katılımının, saldırıyla ilgisi olup olmadığı henüz bilinmiyor.

Toplantıya katılan Danimarka’nın Fransız Büyükelçisi François Zimeray, Twitter hesabı üzerinden yaralanmadığını açıkladı. Zimeray, "İçeriye yaklaşık 50 el ateş edildiğini duydum. Polis, 200'e yakın mermi bulunduğunu söylüyor" dedi.

Büyükelçi, "Mermiler kapıdan ve camdan içeri girmeye başlayınca herkes kendisini yere attı. Odadan kaçmayı başarabildik ama dışarısı tehlikeli olduğu için halen içerideyiz" dedi

HABERE YORUM KAT