1. HABERLER

  2. HABER

  3. MAVİ MARMARA

  4. DAKİKA DAKİKA İSRAİL TERÖRÜ:
    9 Şehidimiz, Onlarca Yaralımız Var!
DAKİKA DAKİKA İSRAİL TERÖRÜ: 9 Şehidimiz, Onlarca Yaralımız Var!

DAKİKA DAKİKA İSRAİL TERÖRÜ:
9 Şehidimiz, Onlarca Yaralımız Var!

VAHŞET! İsrail botlarla ve helikopterlerle gemiye asker indirdi. Katiller 10 kardeşimizi şehit etti. Çok sayıda yaralı var!

30 Mayıs 2010 Pazar 05:45A+A-

10.15 - Aşdod'da gözaltına alınan 130 yolcu daha hapishaneye götürüldü

09.00 - İsrail yüzlerce kardeşimizi sorgu merkezine götürüyor.

08.40 - Mavi Marmara gemisinin en küçük yolcusu 1.5 yaşında Türker Kağan Çetin, annesiyle birlikte Tel Aviv'den THY uçağıyla İstanbul'a geldi.

Rachel Corrie Gemisi İnsalığın Vicdanına Yol Alıyor

07.15 İsrail askerleri karaya 77 mil açıktayken, yani uluslararası sularda seyrederken beyaz bayrak çekilmiş haldeki geminin kaptanına, "Rotanız ne?" sorusunu yöneltti. Gemiden, "İnsanlığın vicdanına yol alıyoruz" yanıtı geldi..

03.00 - İsrail'in Gazze'ye insani yardım götüren gemilere saldırısını kınayan yaklaşık 500 taksi şoförü, İsrail Konsolosluğu karşısındaki yolu trafiğe kapatarak protesto gösterisi yaptı.

01.20 - İran İKT ve BM'yi göreve çağırdı. Ahmedinejad, Gazze'nin İsrail'in sonu olacağını söyledi. İKT acil toplantı yapıyor. İKT'nin açıklamasında saldırının uluslararası hukuka aykırı olduğu açıklandı.

01.15 - İsrail'in, Gazze'ye yardım götüren gemilere saldırmasının ardından Atlasjet Havayolları, daha önce İsrail havayolu şirketi EL AL ile yaptığı ortak uçuş anlaşmasını karşılıklı mutabakata vararak iptal etti.

01.00 - Levent'teki eylem bu gecelik sona erdi. Sabah 09.00'da yeniden İsrail Konsolosluğu önünde toplanılacak...

00.20 - Levent'teki İsrail Konsolosluğu önünde protesto eylemi devam ediyor. Çok sayıda kişi İsrail'i lanetliyor...

00.10 - Ahmet Davutoğlu, Siyonist çete resilerinden İsrail Savunma Bakanı Barak'ın kendisine 9 kişinin ölü, 25 kişinin yaralı olduğunu söylediğini aktardı.

00.05 - Gazze'ye insani yardım götüren yük gemisi mürettebatı 3 kişi Türkiye'ye döndü.

Saldırıdan sağ kurtulan telsiz zabıtı: "Gazze gemisi, arkasında gidiyorduk. Özelllikle Marmara Gemsisiyle bağlantımızı kopardılar. Biz de başka bir yöntemle iletişim kurduk. Bu iletşimde Marmara Gemisinden aldığımız bilgide içerde sivil olmasına rağmen ateşler açıldığı kapıların kırıldığını duyduk. Çığlıklar geliyordu. Bizi serbest bıraktılar ve neden serbest bırakıldığımızı da bilmiyorum. Ve bu saldırılar olduğunda uluslararası sulardaydık ve bunu söyledik ama müdehaleler devam etti. Bizi gemide sorguladılar. Ben sorgulama sırasında tercuman olarak ordaydım. İsrail saldırısı öncesi iletişimimizi kesitiler. İsrail askerleri durmazsanız sizi vuracağız diyince biz de durmak zorunda kaldık. Gemide 15 kişi vardı" dedi.

 


 

31.05.2010

23.41 - İsrail, Mavi Marmara'daki gazetecilerin malzemelerine el koydu.

22.30 - Diğer gemilerden 3 mürettebatın serbest bırakıldığı ve ülkeye döndüğü öğrenildi.

19:00 - İHH gemide hafif yaralanan 14 kardeşimizin ismini açıkladı:

''İmdat Avli, Mustafa Batırhan, Rebiha Gümrükçü, Cevdet Ökenek, Erkan Baycidan, Muhyettin Yıldırım, Osman Çalık, Suat Koşmaz, Şahin İsmail Güleryüz, Şükrü Peker (İHH görevlisi), Mehmet Murat Yıldırım, Canip Tuna, Saadettin Furkan ve Tuna Yücel''

18.30 - Gazze'ye yardım götürmek üzere yola çıkan, ancak saldırıya uğrayan ''Mavi Marmara'' gemisi Aşdod limanına vardı. Gemi ile bağlantı kurulamıyor. Gazze adlı geminin yolcuları arasında bulunan 39 Türkiyeli Türkiye'ye dönmeye hazırlanıyor.

18:00 - Siyonist saldırıda ağır yaralanan 4 kardeşimizin fotoğrafları ajanslara düştü.

Gazze'ye insani yardım götüren gemilere yapılan operasyonun ardından, helikopterlerle getirilen ağır kardeşlerimiz ambulanslara taşındı. Yaralıların boyun ve baş bölgelerinden vurulduğu görüldü. Kardeşlerimizin ağır yaralarına rağmen sevkiyat sırasında ellerinde plastik kelepçeler olması ise dikkat çekti.

 

 

18:00 - 16 KİŞİ TUTUKLANDI

 

Gazze'ye yardım taşıyan gemide  bulunan yardım gönüllülerinden 16'sının cezaevine gönderildiğini bildirdi. siyonist Polis sözcüsü Micky Rosenfeld, 16 yardım  gönüllülerinin, kıyıya çıkarılarak Beerşeba kentindeki cezaevine gönderildiğini  belirtti.

07.30 - El-Cezire 10 kardeşimiziz şehit olduğunu, onlarca yaralının olduğunu duyurdu.

05.00 - Tüm Müslümanlar ve duyarlı insanlar; İstanbul'da İsrail Konsolosluğu önüne; Ankara'da İsrail Elçiliği önüne bekleniyor... Haksöz-Haber olarak biz de oradayız, gelişmeleri fırsat buldukça aktarmaya çalışacağız...

06.34 - Bir acı haber daha! Şehit düşen kardeşlerimizin sayısı 3'e çıktı...

05.17- İsrail Konsolosluğu taşlanıyor...

SİYONİST KATİLLER MAVİ MARMARA'YI BASTI

05:15- Mavi Marmara gemisinin kaptan bölümündeki siyonistler geminin yönünü Kıbrıs'a döndürdü.

05:07 - Ankara'da Siyonist elçilikte polisler Müslümanlara saldırdı.

05:06 - Mavi Marmara'ya helikopterle Siyonistler indirme yaptı.

05:05 - Mavi Marmara'da 2 şehidimiz 30 yaralımız var.

05:02 - Mavi Marmara'da başından yaralanan bir kardeşimiz şehid oldu.

05:01 - Mavi Marmara'da çatışma çıktı birçok yaralı var.

05:00 - Leven'te Siyonist elçilik basıldı.

04:57 - Yardım gemisinde bir kişinin şehid olduğu iddia edildi. Konunun doğruluğu araştırılıyor. 

04:52 - Yardım gemileri ile olan tüm iletişim koptu.

 


 

30.05.2010

22.50 - "Mavi Marmara" gemisinde alarm verildi, herkes can yeleklerini giydi. Şu anda İsrail gemileri yardım gemilerini tacize başladı.

Basın mensupları yerlerini aldılar. "Mavi Marmara" gemisinde bazı yolcular tekbir getiriyor. Can yeleklerinin giyilmesi ancak paniğe kapılınmaması gerektiği yönünde anonslar yapıldı.

Gemiyi arayan Siyonist İsrail savaş gemilerinin "Nereye gidiyorsunuz?" sorusuna Mavi Marmara mürettebatı "Gazze'ye!" şeklinde cevap verdi. Filoyu 4 savaş gemisi takip ediyor, yer yer yarım mil yaklaş, yer yer de 3 milden takip ediyorlar. Helikopterler de uçuş yapıyor ve filoya "Rotanızı geri çevirin!" sık sık uyarı yapıyorlar...

Siyonistler uydu yayınlarını da karartmaya başladı.

03:50 - SON DAKİKA: Savaş Gemilerinden Sonra Helikopterle de Tacize Başladılar

Siyonist İsrail terör rejimi, Gazze'ye insanî yardım götüren gemilere savaş gemileriyle yaptığı tacizi daha bir ileri aşamaya taşıdı. Bir İsrail savaş helikopteri, "Mavi Marmara" gemisinin üzerinde taciz uçuşu yaptı ve gemiye havadan ışık tutarak rahatsız etti. Birkaç dakika önce gerçekleşen bu olayda, İsrail helikopteri geminin üzerinde birkaç taciz turu attıktan sonra ayrıldı. Yeni aldığımız bilgiye göre, İsrail'in yardım gemilerini takip eden helikopter sayısı 4.

Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz...

04.00 - Gazze yardım gemilerini çevreleyen İsrail gemilerinin 14 adet olduğu ve bunların 5'inin savaş gemisi olduğu ortaya çıktı.

04:50 - Bir yük gemisine 4 zodyakın yaklaştığı bildirildi.  

 

İbrahim Sediyani / Haksöz Haber

*** Türkiye'nin çeşitli yerlerinde protestoya hazırlık çağrıları yapılıyor. Müslümanların teyakkuz halinde olması gerekiyor.

İsrail Konsolosluğu Önünde Toplanılmaya Başlandı!

İslami kuruluşların platformu FİLİSTİN DOSTLARI, bu gece İstanbul'daki tüm duyarlı insanları Levent'teki Siyonist İsrail Konsolosluğu önünde toplanmaya çağırdı.

Ankara'da da İsrail Elçiliği Önünde Toplanılıyor!

Ankara Filistin Dostları da İsrail Büyükelçiliği önünde toplanma çağrısında bulundu. Bu gece İstanbul'da İsrail Konsolosluğu ve Ankara'da İsrail Elçiliği önünde duyarlı insanlar kardeşlerimiz için ayakta olacak...

HAKSÖZ-HABER

 

HABERE YORUM KAT