1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Dağa 30 Kamyon Taş Yığarak Yapılan Dev Hizmet!
Dağa 30 Kamyon Taş Yığarak Yapılan Dev Hizmet!

Dağa 30 Kamyon Taş Yığarak Yapılan Dev Hizmet!

CHP’li Gemlik Belediyesi Ata’ya tapınma seferberliğine 30 kamyon taşla imzasını attı! 

19 Mayıs 2020 Salı 18:25A+A-

HAKSÖZ-HABER

Bursa’nın Gemlik ilçesinin en hakim tepesi olan Keltepe'ye bağlı Şahinyurdu mevkiinde, yangın sonucu orman vasfını kaybetmiş araziye CHP’li ilçe belediyesince dev Atatürk imzası atıldı. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Gemlik ilçesinde 20 dönümlük alanda oluşturulan imza için 30 kamyondan fazla taş kullanıldı.

Gemlik’in birçok çok yerinden görülen 216 metre uzunluğundaki imza, Kemalist tapınma geleneğinde yeni bir sembolik ritüele dönüşürken, CHP’li Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, “Dünyanın en büyük Atatürk imzasını zirveye yerleştirdik. Atatürk bütün Türk milletinindir” dedi.

Türkiye’de hayata geçirilmiş en büyük Atatürk imzası olma özelliğini taşıyan çalışma, 70 metre eninde ve 216 metre boyunda, toplam 2013,5 metrekarelik bir alanda yazıldı.  İmza, İstanbul güzergâhındaki uçaklardan da rahatlıkla görülebilecek büyüklüğe sahip. Gemlik belediyesinin bu uygulaması, Kemalist tapınma geleneğinde yeni bir ritüele dönüşmeye namzet bir gelişme. Kamuoyunun, Kemalist/Atatürkçülerin artık dağlara, ormanlara taş taşıma yarışını göreceği günler uzak değil!

HABERE YORUM KAT

2 Yorum