1. HABERLER

  2. HABER

  3. D.Bakır-Batman Karayolunda Facia: 25 Ölü
D.Bakır-Batman Karayolunda Facia: 25 Ölü

D.Bakır-Batman Karayolunda Facia: 25 Ölü

Diyarbakır-Batman karayolunda minibüs ile tır çarpıştı, ilk belirlemelere göre 25 kişi hayatını kaybetti. (Video)

21 Aralık 2011 Çarşamba 14:13A+A-

Kazada yaralanan 12 kişi, Diyarbakır ve Batman'daki hastanelerde tedavi altına alındı.

Batman-Diyarbakır karayolunun Salat köyü yakınlarında tuğla yüklü tırla midibüsün çarpışması sonucu meydana gelen kazada 25 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi de yaralandı.

Kazanın ardından olay yerine gelen polis, jandarma ve 112 Acil Servis ekipleri yaralıları Diyarbakır ve Batman'daki hastanelere sevk ediyor.

diyarbakir-batman-kaza-otobus-midibus-tir.jpg

Yukarı Salat Beldesi Belediye Başkanı Ferit Başak, kazayla ilgili NTV’ye açıklamalarda bulundu. Başak, şunları söyledi:

“İçinde çoğunlukla öğrencilerin bulunduğu bir otobüs ile briket yüklü bir TIR kafa kafaya çarpıştı. Kazada 24 kişi yaşamını yitirdi, 8 de yaralı var. Yaralıların durumu kısmen iyi, hayati tehlikesi olan yok. Kazanın meydana geldiği yol şu anda kapalı. Duble yolun bir bölümü çalışmalardan dolayı kapalıydı. Yol tek şerite düşmüştü. Bu durumun da kazaya etkisi vardır."

Kazada yaşamını yitirenlerin; Müjdat Adsız, Süleyman Alan, Hikmet Yolbaş, Hüseyin Alpak, Recep Kurt, İbrahim Dayan, Tevfik Tekek, Zülküf Tosun, Mehmet Acar, Ferit Güleaydın, Celal Fidan, Nurullah Ak, Rıdvan Akaluk, Bakır Alpak, Adile Alpak, Şakir Beydoğan, Sakine Uyanık, Tevfik Turhan, Şakir Elçi, Rabia Elçi ve Guli Aykut olduğu bildirildi.

 

HABERE YORUM KAT

3 Yorum