1. HABERLER

  2. HABER

  3. ÇYDD Sanığı Arapça İsimlerden Rahatsız
ÇYDD Sanığı Arapça İsimlerden Rahatsız

ÇYDD Sanığı Arapça İsimlerden Rahatsız

ÇYDD sanığı Hamdi Gökhan Ecevit, Arapça isimlerin artmasının irtica tehdidi olduğunu ve kendi ismine de karşı olduğunu söyledi.

21 Ocak 2012 Cumartesi 00:55A+A-

Ergenekon kapsamındaki ÇYDD davasında savunma yapan sanık, Arapça kökenli isimlerin artmasını irticai yayılmanın göstergesi olduğunu düşündüğünü söyledi. Sanık bu sebeble kendi isminden de rahatsız olduğunu belirtti.

Murat Alan'ın Yeni Akit'teki haberine göre İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen 6 sanık katıldı. Duruşma sanıkların savunmalarıyla devam ediyor.

Sanık Hamdi Gökhan Ecevit, savunmasında ilginç ifadeler kullandı. Kendisine gelen bir mailde Deniz lisesindeki öğrencilerin isimlerine dikkat çekildiğini anlatan Ecevit, bu maili ÇYDD de dahil birçok yere gönderdiğini anlattı.

Ecevit, “Yükselmekte olduğunu düşündüğüm irticai yayılmanın genç çocuklarımıza Arapça isimler olarak yansıması şeklinde algıladığım için üzerinde ekleme veya çıkarma yapmadan pek çok adrese göndermiştim. ÇYDD’ye de gönderdim. Tamamen tespitimin paylaşılması” dedi. Özellikle Hüzeyfe, Taha, Yasin, Enes, Üsame gibi isimlere son zamanlarda sıkça rastlandığını savunan Ecevit, bunun bir modadan öte Arapça isimler katma özentisi olarak algılanabileceğini öne sürdü. Kendi ismini de hatırlatan Ecevit, “Gerçi benim ilk ismim de Hamdi. Keşke böyle bir ismim olmasaydı” diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT