1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Cuntaya Makyaj İçin Reklam Çalışması
Cuntaya Makyaj İçin Reklam Çalışması

Cuntaya Makyaj İçin Reklam Çalışması

Mısır'da darbeci Sisi'nin, İsrail'e yakın ABD kökenli Glover Park Grubu'na reklamını yapması için 250 bin dolar verdiği ortaya çıktı. Şirket aldığı para karşılığında ABD'de darbecilerin imajını iyileştirmek için lobilerle temasa geçmiş.

26 Ekim 2013 Cumartesi 06:33A+A-

EMEL ÖZÇELİK | YENİ ŞAFAK

Mısır'da 3 Temmuz'da yönetimi ele geçiren Genelkurmay Başkanı Abdülfettah El-Sisi ve yönetiminin darbeyi meşrulaştırmak ve aklanmak için Amerikalı bir reklam şirketiyle anlaştığı ortaya çıktı. Mısır'ın En'Nafizetü'l-Masr sitesinin El-Jazeera'ya dayandırdığı haberine göre, Mısır darbe yetkilileri ile İsrail'e yakın olan ve Üst Düzey Yetkililer arasında ilişki sağlayan ABD kökenli Glover Park Grubu arasında yapılan bir anlaşma ortaya çıktı.

YAHUDİ LOBİSİNE YAKIN

Cuntanın 250 bin dolar ödeme yaptığı anlaşma karşılığında şirketin, ABD'nin karşısında Mısır'ın imajını iyileştirme sözü verdiği belirtildi. Diğer yandan Glover Park Şirketi'nin çok sayıda üst düzey yetkililerle, İsrail'le ve Washington'da bulunan İsrail'in çıkarlarına hizmet eden Yahudi lobileriyle yakından bağlantılı olduğu açıklandı.

DARBECİLERİN TEMSİLCİSİ

El-Cezie'nin verdiği habere göre, şirket ve darbe hükümeti arasında yapılan anlaşma ABD'de bulunan Mısır elçisi tarafından da onaylandı. Haberde verilen bilgide, şirketin en önemli görevlerinin, Washington'da darbe hükümetini korumak, Mısır'ın genel diplomasisi için çalışmak ve cunta yönetiminin icraatlarını ABD yönetimi, kongre, ABD basını ve Sivil Toplum Örgütleri'nde iyi şekilde lanse etmek olarak belirlenmiş. Anlaşmaya göre şirketin, darbeden sonra kurulan hükümetin belirlediği yol haritasını denetlediği ve diğer demokratik muhalefet partileriyle hükümet arasında aracılık ettiği de açıklandı.

HABERE YORUM KAT