1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Cuntanın Yalanı Bitmez!
Cuntanın Yalanı Bitmez!

Cuntanın Yalanı Bitmez!

Ahlaksız Sisi cuntası Muhammed Mursi’yi şimdi de İran casusu olmakla suçluyor!

24 Şubat 2014 Pazartesi 19:47A+A-

HAKSÖZ-HABER

İşledikleri darbe suçunu temize çıkartma gayreti içindeki cunta yönetimi göstermelik mahkemelerde İslami hareket mensuplarını yargılamaya devam ediyor. Tiyatrodan farksız göstermek mahkemenin ürettiği son suçlama İran casusluğu oldu.

Mursi'nin casuslukla suçlandığı davanın ikinci duruşmasında, savcılar, eski cumhurbaşkanıyla birlikte yargılanan 35 İhvan mensubunun Mısır'ın istikrarını bozma planı hazırladıklarını öne sürdü. Mahkeme 27 Şubat'a ertelendi.

Muhammed Mursi, dört ayrı davadan yargılanıyor.

Mursi hakkındaki casusluk davası 16 Şubat'ta açıldı. Bugünse savcılık makamı, Mursi ve diğer tutuklular hakkındaki iddianamenin ayrıntılarını açıkladı.

Fransız Haber Ajansı AFP'ye göre, Mursi ve diğer tutuklular, "yabancı bir ülkeye ulusal savunma sırlarını aktarmanın yanı sıra, Mısır'ın istikrarını ve güvenliğini bozmak amacıyla, İran Devrim Muhafızları'na güvenlik raporlarını iletmekle" suçlandı.

Mahkemede okunan iddianamede "yabancı ülke" sözcüğü açıklığa kavuşturulmadı.

Muhammed Mursi ayrıca Filistin'deki Hamas ve Lübnan'daki Hizbullah hareketiyle işbirliği yapmakla suçlanıyor. Devrik cumhurbaşkanı, suçlu bulunursa ölüm cezasına çarptırılabilir.

Daha önceki duruşmalarda mahkeme heyetine meşru olmadıklarını haykıran Mursi’nin sesini kesmek için bugünkü duruşma sırasında ses geçirmeyen ayrı bir kafeste tutulduğu görüldü.

 

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT