1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Cuntanın İdam Kararları Gebze’de Protesto Edildi
Cuntanın İdam Kararları Gebze’de Protesto Edildi

Cuntanın İdam Kararları Gebze’de Protesto Edildi

Gebze Halkı Yağmura rağmen idam kararlarını Protesto etme amacı ile Cuma namazı sonrası Gebze Kent Meydanında toplandı.

11 Nisan 2014 Cuma 17:28A+A-

Temsili dar ağaçlarının kurulduğu meydanda kefenlerini giymiş bay ve bayanların boyunlarında idam ipi ile beraber protestoya başlandı.

Protesto ‘İdamlar İhvanı Yıldıramaz’ ‘İslami Hareket Engellenemez’  ‘Gebze’den Mısıra Bin Selam’  ‘Darbeciler Yenilecek, İslami Hareket Kazanacak’  ‘Suriyede Mısırda İntifada Her Yerde’ Sloganları atılarak başlandı.

Gebze Endülüs Derneği Yönetim Kurulu üyesi Numan Tatar konuşmasında

“Burada gördüğünüz üzere idam sehpaları temsili olarak hazırlanmıştır. Ama bizler ta Kalu Bela da kulluğumuzu ilan ederken bunlara hazırdık. Mısırlı kardeşlerimizde bunlara hazırlar. Hiçbir zulüm, işkence ve idam bizleri hedefimizden vazgeçiremeyecektir inşallah. Mısırdaki kararın aynısı 80 sene önce ülkemizde darağaçları kurularak ve binlerce âlimin idam edilmesi şeklinde uygulanmıştır. 28 Şubat tada bazı darbe severler cumhuriyet kuralları uygulansın sloganı ile darbeci Mısır kuklalarının kararlarını daha 15 yıl önce bu ülkede uygulatmak istiyorlardı. Ama olmadı. Ne mutlu şehadeti göze alıp yolunu sürdürenlere.

Mısır cunta yönetiminin aldığı kararlar gibi bu ülkede de 28 Şubat döneminde alınan kararlar neticesi olarak haksız yere idam cezası alan kardeşlerimiz var. İdam cezası uygulanmadığı için cezaları müebbete çevrilmiştir. Taraflı yapılan yargı gözden geçirilmeli ve 28 Şubat yargılamaları tekrarlanmalıdır.” dedi

Grup Endülüs de Orta Afrika’da, Myanmar’da,  Doğu Türkistan’da, Suriye’de Kafkaslar’ da ve daha ismini saymadığımız İslam coğrafyasındaki kardeşlerimiz katledilirken uyanık olmamız lazım diyerek ‘ Uyan Müslüman Uyan’ Parçası ile alanı coşturdu. Topluluk Ali Erol Hocanın Duası ile eylemlerini sonlandırdı.

gebze-20140411-01.jpg

gebze-20140411-02.jpg

gebze-20140411-03.jpg

gebze-20140411-04.jpg

gebze-20140411-05.jpg

gebze-20140411-06.jpg

gebze-20140411-07.jpg

Basın açıklamasının tam metni:

Mısırda seçilmiş cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve Müslüman Kardeşleri hedef alan ve 28 şubattaki “Demokrasiye Balans Ayarı Yapıldı” cümlelerine benzer şekilde batı tarafından büyük bir teveccüh ile karşılanan Mısırdaki Sisi cuntasının düzmece mahkemesi birkaç gün önce Müslümanlar ile ilgili kararını açıkladı. Buna göre Müslüman kardeşler Üyesi 529 kişi hakkında Mısır mahkemeleri ve kiralık hâkimleri tarafından ''Şiddet olaylarına karışmak, kişilere ve kamu malına saldırı”   düzmece gerekçeler ileri sürülerek idam cezası verildi. Cunta mahkemelerinin son karar duruşmasında neredeyse her dakikaya 26 idam sığdırarak kendi rekorunu kıran Mısır adaleti (!) kararın ölçüsüzlüğünü izah etme ihtiyacı dahi hissetmemiştir.

Darbe karşıtlarını dünyanın gözleri önünde camilerin içinde katleden cunta, binlerce kişinin öldürüldüğü bu katliamlardan sağ kurtulanları da böyle bir idam kararı ile cezalandırmıştır. Karar, bu devlet terörüne karşı çıkanlara bundan sonrası için adeta gözdağı vermektedir.

 Bu utanç verici kararı kınıyor ve kabul edilemez olduğunu bildiriyoruz.

Darbe karşıtlarını dünyanın gözleri önünde camilerin içinde katleden cunta, binlerce kişinin öldürüldüğü bu katliamlardan sağ kurtulanları da böyle bir idam kararı ile cezalandırmıştır. Karar, bu devlet terörüne karşı çıkanlara bundan sonrası için adeta gözdağı vermektedir.

Mısır halkı ne yazık ki tüm katliam, yaralama, yasa dışı baskı ve sindirmelere karşı yalnız bırakılmıştır. Halkı yalnız bırakmakla yetinmeyip bir de cuntaya sahip çıkan Batılı ve bazı kukla Arap ülkelerinin tutumu cuntayı cesaretlendirmiştir. Son karar bu açıdan darbecilere verilen siyasi kredinin sonuçlarıdır.

En azından Türkiye’de bir ağacın kesilmesi yada Twitter’ın kapatılmasına gösterdiği sertlikte Mısır’daki idamlara eleştiri getirmesi beklenen Batılı ülkeler, iki yüzlü yaklaşımları ile bir kez daha çirkin yüzlerini göstermişlerdir

Helvadan yapılmış putlar misali oluşturdukları  Demokrasi putunu yiyen Batı, Mısır’da darbe olduğunda ses çıkarmadığı gibi, üstelik darbecilere siyasi ve ekonomik kredi açmış, Müslümanlar söz konusu olduğunda bu putlarını rahatça yiyebileceklerini  göstermiştir.

Batının güdümündeki kimi Arap ülkeleri de, bu kervana katılarak, Muhammet Mursi döneminde sakındıkları dolarlarını, Mısır’ın ekonomik sorunlarının çözümünde cuntaya karşı oldukça cömert olmuşlardır.

Mısır’daki son yargı tiyatrosu, ülkede yaşananları ve onun hem bölgesel hem de küresel destekçilerini bir kez daha ifşa etmiştir. Bugün, Müslüman kimliği söz konusu olduğunda katliam yada hukuksuz uygulamalar hoş görülebilmektedir.

Bizler Gebze’li Müslümanlar olarak İhvan’a karşı gerçekleştirilen bu haksız, hukuksuz ve alçakça saldırıları, bir komediden farksız olan idam kararlarını, cuntanın baskı ve despotizmini şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. Cinayet şebekesi cuntacıların işlediği katliamlarda şehid düşen kardeşlerimizin şehadetlerinin Âlemlerin Rabbi olan Allah katında kabul edilmesini yüceler yücesi Rabbimizden bir kez daha diliyoruz. Duruşma salonlarında bembeyaz kefenleriyle darbe karanlığına başkaldıran, şehadeti esarete tercih eden ve asla zillete boyun eğmeyeceklerini haykıran kardeşlerimizi selamlıyoruz. Kardeşlerimizin bu onurlu direnişi sayesinde zalimlerin insaf sahibi herkesin vicdanında ve dünyanın huzurunda yargılanacağına inanıyoruz. Mısırlı Müslüman kardeşlerimizin mücadelesi ile dayanışma içinde olduğumuzu, zalimlere karşı bugüne kadar ortaya koydukları direnişle iftihar ettiğimizi duyuruyor, Rabbimizden kardeşlerimize sabır ve güç vermesini, ayaklarını sabit kılmasını diliyoruz. Mısır’da askerî cuntanın karşısında kardeşlerimizin yanında olduğumuzu bir kez daha haykırıyoruz!

Dünyanın neresinde olursa olsun her dinden ve her ırktan insanın canını kutsal sayan bizler, son idam kararlarını ve buna sessiz durmanın ötesinde destek veren tüm cunta severleri kınıyoruz.

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT