1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Cuntanın Gazze'ye Bayram Hediyesi: Refah Kapalı
Cuntanın Gazzeye Bayram Hediyesi: Refah Kapalı

Cuntanın Gazze'ye Bayram Hediyesi: Refah Kapalı

Mısır'da darbe yapan zihniyetin bayramda Filistin'e sınır olan Refah Kapısı'nı kapatacağı öğrenildi.

07 Ağustos 2013 Çarşamba 13:15A+A-

Gazze'nin can damarları niteliğindeki tünelleri tamamen kapatan Mısır cuntası, Rafah sınır kapısını da adeta bir işkence makinesi gibi kullanma uygulamasını geri getirdi. Cuntanın Gazze halkına Ramazan bayramı hediyesi de bu kapının dört gün boyunca giriş ve çıkışlara tamamen kapatılarak bayram süresince bölgenin dünyayla bağlantısını bütünüyle kesmek olacak. Kullanılan gerekçe ise bu günlerin bayram izninin kullanılacağı iddiası.

Gazze'deki Geçiş Kapıları ve Sınırlar Genel Müdürü Mahir Ebu Subha'nın yaptığı yazılı açıklamada Rafah kapısının yarın sabahtan yani 8 Ağustos Perşembe sabahından itibaren 11 Ağustos Pazar sonuna kadar dört gün süreyle her iki yöne kapalı olacağını duyurdu.

Ebu Subha'nın yaptığı açıklamada kapının kapatılmasının sebebinin Mısır yönetiminin bu günlerde kapıdaki görevlilere bayram izinlerini kullandıracağı gerekçesiyle kapıyı kullandıramayacağını duyurması olduğu ifade edildi.

Cunta yönetimi Rafah kapısının kısıtlı derecede kullanımı uygulamasının 12 Ağustos Pazartesi sabahından itibaren başlayacağını bildirdi. Bu tarihten sonra da kapı sadece yabancı ülke pasaportu taşıyanların, Mısır'da ikamet edenlerin ve Filistin Sağlık Bakanlığı'ndan tıbbi sevk kâğıdı almış olan hastaların geçişine izin verilecek.

Askerî cunta dört günlük bayram izni münasebetiyle ülkenin diğer sınır kapılarının da kapatılacağına dair herhangi bir açıklama yapmadı tabii. Çünkü oralarda izin günlerinde devreye girebilecek yedek görevlileri var. Bayram izni sadece Gazzelilere işkencenin bir gerekçesi.

Siyonist işgal yönetimi Rafah sınır kapısına bundan iyi bekçiyi nereden bulabilirdi?

HABERE YORUM KAT