1. HABERLER

  2. HABER

  3. Cumhuriyet'in İran Sevgisi
Cumhuriyet'in İran Sevgisi

Cumhuriyet'in İran Sevgisi

28 Şubat'ta 'Türkiye İranlaşıyor' haberleri yapan, AK Parti'nin iktidarı ve Cumhuriyet mitingleri ile bu söylemi 'Mollalar İran'a' şeklinde sloganlaştıran Cumhuriyet gazetesi bu zihniyetini yıktı.

11 Ağustos 2015 Salı 17:39A+A-

28 Şubat ve sonrasındaki süreçte "Türkiye İranlaşıyor" çığırtkanlığıyla irtica haberleri yapan Cumhuriyet, İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif'in kendisine özel yazdığı yazıyı ana sayfasından yayınladı. "İşgalci Orduyla demokrasi gelmez" başlığıyla yayınlanan Zarif'in yazısında "IŞİD'in yeni olmadığı, sorunların kaynağının ise Büyük Ortadoğu Projesi olduğu" iddia edildi.

c09en_65844_1-(1).jpg
Bir dönemin en sıkı İran düşmanı Cumhuriyet inançlı insanları 'Mollalar İran'a' sloganı ile ötelediği günlere sünger çekip Türkiye düşmanlığının sonucu olan yeni bir ortaklıkta buluştu. Son haftalarda Türkiye ve özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan karşıtı haberlere geniş yer ayıran İran basınının, uluslararası karalama kampanyasına büyük destek olması da Cumhuriyet'in keskin dönüşüyle birlikte okunması gereken süreç olarak dikkat çekiyor.

 

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT

1 Yorum