1. HABERLER

  2. HABER

  3. 15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ

  4. Cumhurbaşkanının Oteline Saldıran Askerlerden Biri Yakalandı
Cumhurbaşkanının Oteline Saldıran Askerlerden Biri Yakalandı

Cumhurbaşkanının Oteline Saldıran Askerlerden Biri Yakalandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 15 Temmuz gecesi kısa süre önce ayrıldığı otele saldıran özel kuvvet askerlerinden biri yakalandı.

21 Temmuz 2016 Perşembe 11:19A+A-

Muğla'nın Marmaris ilçesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tatil yapıp 15 Temmuz darbe girişiminde ayrıldığı otele helikopterle saldırıda bulunan özel kuvvet askerlerinden biri, Ula ilçesinde otostop yaparken yakalandı.

Erdoğan’ın Marmaris'te kaldığı otelden ayrılmasından kısa bir süre sonra, 3 askeri helikopterle otele saldırılması üzerine çıkan çatışmada, Cumhurbaşkanlığı  koruması Mehmet Çetin ile Marmaris ilçe Emniyet Müdürlüğü personeli polis memuru Nedip Cengiz Eker şehit olmuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuya ilişkin şunları söylemişti:

"15 Temmuz’da, ailemle, Marmaris’te 5 günlük bir tatildeydim. O gece saat 20:00 gibi bazı haberler aldım, bana olanları anlattılar. bana İstanbul, Ankara ve başka şehirlerde bir tür hareketlilik olduğu bilgisini verdiler. ve oradan ayrılmaya karar verdik. Eşim, damadım, torunlarım hepsi benimle birlikteydi bunlar olurken... Oradan ayrılmadan önce kameralar aracılığıyla halka ulaşmak istedim. Ama ulusal yayın alı insanlara ulaşamıyordu. Biz de B planına geçtik ve akıllı telefondan bazı özel tv kanallarına bağlandım... Marmaris’te bana karşı yapılan operasyonda, iki yakın korumam şehit oldu. Ben de 10 -15 dakika daha orada kalmış olsaydım, öldürülmüş ya da alıkonmuş olabilirdim. Oradaki arkadaşlarımızla yaptığımız değerlendirmenin neticesinde oradan ayrılıp yerimizi değiştirmeye karar verdik."

Kaynak: DHA

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT