1. HABERLER

  2. HABER

  3. Cumhurbaşkanı Yanukoviç'in Kaçtığı İddia Edildi
Cumhurbaşkanı Yanukoviç'in Kaçtığı İddia Edildi

Cumhurbaşkanı Yanukoviç'in Kaçtığı İddia Edildi

Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç'in başkent Kiev'den kaçtığı ve Kiev'in tamamının muhaliflerin kontrolüne geçtiği iddia edildi.

22 Şubat 2014 Cumartesi 14:36A+A-

Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç'in başkent Kiev'den ayrıldığı duyuruldu. Muhalifler Yanukoviç'in bugün istifa etmesi için baskı yapıyorlardı.

Reuters'ın iddiasına göre Ukraynalı muhalif lider Vitaly Klitschko, Yanukoviç'in bugün başkent Kiev'i terkettiğini açıkladı. Göstericilerin cumhubaşkanlığı sarayına girdiği bildiriliyor.

Göstericiler Yanukoviç'in istifa etmesini ve bir an önce erken seçim yapılmasını talep ediyorlardı. Yanukoviç'in şu an nerede olduğuna dair herhangi bir bilgi bulunmuyor. Ancak ülkenin kuzeydoğusundaki Kharkiv kentinde olabileceği ifade ediliyor.

Yanukoviç'in evinin de boşaltılmış olduğu ve evin etrafında güvenliğin bulunmadığı belirtiliyor. Göstericilerin Yanukoviç'in evine girip çıktıkları bildiriliyor.

Muhalefet lideri Vitaly Klitschko, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, parlamentonun toplanın Yanukoviç'in cumhurbaşkanlığını reddetmesi ve en geç 25 Mayıs'a kadar erken seçim yapma kararı alması gerektiğini duyurdu.

Ukraynalı protestocular başkent Kiev'deki cumhurbaşkanlığı sarayının kontrolünü ele geçirdiklerini duyurdu. Protestocuların lideri Ostap Kryvdyk yaptığı açıklamada; "Yanukoviç burada değil, hiçbir yetkili ya da yönetimle direkt ilişkisi olan kimse burada değil" dedi.

Ostap Kryvdyk cumhurbaşkanlığı sarayına girmek için zor kullanmadıklarını ifade etti.

POLİS GÖSTERİCİLERİN TARAFINA GEÇTİ

Ukrayna polisi bundan sonra muhaliflerin yanında hareket edeceğini duyurdu. Ukrayna Emniyet genel Müdürü; "Polis artık halkla el ele olacak ülkede hızlı bir değişimi istiyor" açıklamasını yaptı.

CUMHURBAŞKANI UKRAYNA'YI TERKETMEDİ!

Cumhurbaşkanı Yanukoviç'in kaçtığına yönelik iddiaların ardından açıklama yapan bir güvenlik kaynağı; "Cumhurbaşkanı Ukrayna'dan ayrılmadı, herhangi bir sorun yok, kendisinin durumu iyi, herşey yolunda" şeklinde bir açıklama yaptı. 

Güvenlik yetkilisi Yanukoviç'in Kiev'de olup olmadığına dair sorulan soru üzerine, bu soruya cevap veremeyeceğini ifade etti.

Ukrayna'da yayın yapan UNIAN haber ajansına konuşan Yanukoviç'e yakın milletvekili Anna Herman, Yanukoviç'in ülkenin kuzeydoğusunda bulunan Kharkiv kentinde olduğunu ifade etti.

 

HABERE YORUM KAT