1. HABERLER

  2. HABER

  3. 15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ

  4. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Yanındaki Öztürk O Gece Yaşananları Anlattı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Yanındaki Öztürk O Gece Yaşananları Anlattı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Yanındaki Öztürk O Gece Yaşananları Anlattı

15 Temmuz darbe girişimi gecesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kaldığı Marmaris'teki otelde yanında bulunan AK Parti Milletvekili Öztürk, o gece neler yaşandığını ve Erdoğan'ın darbecilerden nasıl kurtarıldığını anlattı.

21 Temmuz 2016 Perşembe 14:26A+A-

15 Temmuz darbe girişimi gecesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kaldığı Marmaris'teki otelde yanında bulunan AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, o gece neler yaşandığını ve Erdoğan'ın darbecilerden nasıl kurtarıldığını anlattı.

AK Parti'li Öztürk, AA muhabirine yaptığını açıklamada, Türk milletine "geçmiş olsun" dileğinde bulunarak, "Bana göre o gecenin iki kahramanı var; birisi milletimiz, diğeri Sayın Cumhurbaşkanımız." dedi.

Öztürk, 15 Temmuz günü TBMM'deki çalışmalar bitince Marmaris'e geçtiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Eşim ile birlikte Marmaris'te yemek yiyorduk. Saat 21.15 civarında İstanbul'da köprü kapatılınca, normal bir tatbikat var zannettik. İlerleyen saatlerde Ankara'daki danışmanlar, 'Uçaklar uçuyor, anormal bir durum var' deyince, bulunduğumuz yerden kalktık. O sırada arkadaşım olan otel sahibi Serkan'ı (Yazıcı) aradım, 'Beyefendi yanında, yalnız bırakmayın' dedim ve otele hareket ettim. Sayın Genel Sekreterimiz Abdülhamit Gül aradı, 'Neredesin?' diye sorunca, otele geçtiğimi söyledim. O da bir an önce geçmemi istedi.

ERDOĞAN MİLLETİN ALANLARDA OLMASINI İSTEDİ

Sonra otele geçtik, bir heyecan var ama kimse ne olduğunun farkında değil. Sayın Cumhurbaşkanımızın yanına vardığımızda saat 21.45 idi. Cumhurbaşkanımızın üç ayrı yerde korumaları vardı. Cumhurbaşkanımız bana teşkilatı sordu, 'Teşkilatı organize edin, milletin alanlarda olmasını istiyorum' dedi. Biz de vatandaşların meydandan ziyade otelin önüne gelmesini sağladık. Yarım saat içinde arkadaşlarımız gelmeye başladı."

"MUĞLA'DAKİ ALAY KOMUTANI ÇOK NET BİR DURUŞ SERGİLEDİ"

AK Parti'li Öztürk, Marmaris ve çevresinde çok sayıda askeri üs bulunduğunu ifade ederek, "Saldırının nereden ne geleceğini bilmiyorsunuz. Çünkü Marmaris'te Aksaz Deniz Üssü var, büyük gemilerin, hücumbotların ve helikopterlerin olduğu büyük bir üs. Hava Radar var, Datça'da komutanlık var, Marmaris'te ayrı bir savunma komutanlığı var. Jandarmanın pozisyonunu bilmiyorsunuz, çünkü 'Jandarma işin içinde' diyorlar.

Muğla'daki alay komutanımız albay çok net bir duruş gösterdi, 'Son kurşunumuza kadar biz Cumhurbaşkanımızın, hükümetimizin yanındayız' dedi. Sayın valimiz ve emniyet müdürümüz de geldi. Emniyet müdürü ayağı sakat bir durumda geldi. Emniyet müdürünün, 'Son kurşunumuza kadar şehit olmadan Sayın Cumhurbaşkanımızı burada teslim etmeyeceğiz' talimatı çok önemliydi." sözlerini kullandı.

"MARMARİS'E 15 DAKİKA UZAKLIKTA RODOS VARDI AMA..."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemden beri, yaklaşık 25 yıldır onunla siyaset yaptığını anlatan Öztürk, "Sayın Cumhurbaşkanımız Marmaris'te, karşısı 15 dakika uzaklıkta Rodos Adası. Bunları hiç konuşmuyoruz bile. 'Rodos'a gideyim, güvenli olurum' diye bir şey yok. Kendimle bir defa daha gurur duydum, böyle bir liderin arkasında siyaset yaptığım için." diye konuştu.

Darbecilerin helikopterle otele gelmeden önce Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, Okluk Koyu'ndaki Devlet Konukevi'nde zannederek önce oraya gittiklerini anlatan Öztürk, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çiğli'de beş helikopter var. Bu üsteki teknisyen ile görüştüm. Helikopterler üsten kalkarken, orada geride kalan iki Kobra helikopteri bozuyorlar, motorunu yakıyorlar. Bu helikopterlerden ikisine 'VIP göreve gidiyoruz' diyorlar, o iki helikopter kalkmıyor, üç helikopter ile geliyorlar. Helikopterin birisinde, aklı sıra Sayın Cumhurbaşkanımızı tutuklayacak general var. Üç helikopterden ikisi askerleri indirdi, bir helikopter ise sağlıklı iniş yapsınlar diye yukarıdan milleti taradı. Darbeciler geldiği zaman daha özel harekatçılar gelmemişti.

DARBECİ ASKERLER GELMEDEN 45 DAKİKA ÖNCE AYRILDI

Sayın Cumhurbaşkanımız helikopterle 00.15-00-00.30 arası Marmaris'ten havalandı, Dalaman'a indi. Dalaman'da hava üssü, deniz üssü, darbeciler var. Oraya ışıksız indi. ATA uçağı da oradan karartma ile kalktı ve karartma ile İstanbul'a indi. Cumhurbaşkanımız, darbeci askerler gelmeden 45 dakika önce oradan ayrıldı.

Darbecilerin Okluk Koyu'nda gezinmeleri, Cumhurbaşkanımızın oradan ayrılması noktasında bize zaman kazandırdı. Kalktığı zaman da nereye gideceği belli değildi. Bu, her babayiğidin yapacağı bir şey değildi."

"HELİKOPTERLERE YAKIT VERİLMEDİ"

Nihat Öztürk, darbeci askerlerle Cumhurbaşkanı'nın korumaları arasında yaklaşık yarım saat çatışma yaşandığını söyledi.

Askerlerin daha sonra dağlara kaçtığını aktaran Öztürk, "İçinde generalin de olduğu koruma yapan üçüncü helikopter İzmir'e kaçtı, çatışan askerleri taşıyan iki helikopter ise Bodrum'a gidiyor. İki helikopter çatışmaya devam ederken, yakıt ikmali için önce Dalaman'a gidiyor, Dalaman'daki emniyet kuvvetleri yakıt almasına izin vermiyor. Orada yakıt alamayınca Bodrum'a gidiyor, orada da yakıt verilmiyor ve el konuluyor. Üçüncü helikopter de sonra yakalandı." sözlerini kullandı.

AK Parti'li Öztürk, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir saniye bile vakarını kaybetmediğini, darbecilere prim vermediğini söyledi.

Kaynak: AA

 

HABERE YORUM KAT