1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Cumhurbaşkanı Erdoğan: Operasyonu Doğru Buluyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Operasyonu Doğru Buluyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Operasyonu Doğru Buluyoruz

ABD-İngiltere ve Fransa'nın Esed rejimine yönelik operasyonuyla ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Sınırlı olduğu açıklanan bir operasyon yapıldı. Yapılan operasyonu doğru buluyoruz. Kimse kimyasal saldırının faili bunun bedelini ödemeli.” dedi.

14 Nisan 2018 Cumartesi 16:52A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'un Fatih ilçesinde halka seslendi. ABD-İngiltere ve Fransa'nın Suriye rejimini vurmasıyla ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Sınırlı olduğu açıklanan bir operasyon yapıldı. Yapılan operasyonu doğru buluyoruz. Kimse kimyasal saldırının faili bunun bedelini ödemeli. Böylece rejim saldırılarının cevapsız kalmayacağını gördü.'' dedi.

''OPERASYONU DOĞRU BULUYORUM''

Suriye'de Esad rejimine yönelik operasyonla ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Sınırlı olduğu açıklanan bir operasyon yapıldı. Yapılan operasyonu doğru buluyoruz. O kimyasal silahlarla o yavruların düştüğü durumu herhalde tasvip etmemiz mümkün değil. Kimse kimyasal saldırının faili bunun bedelini ödemeli. Böyle rejim saldırılarının cevapsız kalmayacağını gördü. Biz bu oyunu çoktan bozduk. Suriye'de gerçekten ülke halkının huzuru için bir adım atılacaksa önce hem rejime hem de terör örgütlerine karşı adım atılmalı." dedi.

''HUKUK TANIMAZ SALDIRILARIN KARŞILIKSIZ KALMAYACAĞINI GÖRMÜŞ OLDU''

''Böylece rejim son günlerde tırmandırdığı muhaliflere yönelik insanlık dışı hak, hukuk tanımaz saldırılarının cevapsız kalmayacağını görmüş oldu.'' diyen Erdoğan, ''Suriye’de kimyasal saldırıya gösterilen bu hassasiyetin, rejimin konvansiyonel silahlarla katlettiği yüzbinlerce masum Suriyeli için de sergilenmesi gerektiğine inanıyoruz.'' şeklinde konuştu.

TÜM DÜNYAYA ÇAĞRI YAPTI

"Buradan şimdi tüm dünyaya bir çağrıda bulunuyorum'' diyen Cumhurbaşkanı, ''Gelin, kimyasalıyla, konvansiyoneliyle kitle imha silahlarının her çeşidinin ve mevcut silahların geleceğini masaya yatıralım. Gelin, Suriye'de yaşanan son krizi yeni nükleer ve konvansiyonel silahlanma projelerine dev kaynaklar aktarmanın değil bu imkanları tüm insanlığın hayrına kullanmanın vesilesi haline getirelim." dedi.

 

HABERE YORUM KAT